Hallands Nyheter

Snöpliga minuter avgjorde matchen

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

En olycksalig minut ställde till det för Varbergs Bois. Både insläppt mål och en skada som gjorde att sista kvarten fick spelas med tio man. – Vi tyckte att vissa trampade vatten men i dag blev det fel med tidiga byten, sa tränare Joakim Persson.

IFK GÖTEBORG VARBERGS BOIS

(0–0)

1 0

Redan med knappa halvtimmen kvar var Varbergs Bois färdigbytt­a. Och när Eddie Trans ljumske inte klarade mer fick han lämna planen.

– Vi spelade ändå ganska bra med tio man och det är också nyttig träning, sa Joakim Persson.

Men någon chans till kvittering kom aldrig, vilket också känneteckn­ade Bois insats. Bollinneha­vet fanns där men chanserna var väldigt få.

– Jag är besviken på att vi inte skapar fler chanser, det var för lite löpningar i djupet och vi var inte noggranna vid sista passningen, sa Persson.

ANNARS VAR DEN stora frågan på förhand hur Bois försvar skulle kunna stå upp mot allsvenskt motstånd. Det visade sig inte vara något större problem.

– Hela försvaret ska ha en jäkla eloge i dag, sa Joakim Lindner som var något besviken efteråt.

– Vi kan lika gärna vinna den här matchen. Vi har ju en boll inne och sen får de ett jävla skitmål på hörna som vi har snackat om att vi ska vara så koncentrer­ade på.

IFK Göteborgs och matchens enda mål gjordes av Elias Omarsson som mer eller mindre fick Diskeruds skott på sig.

– De gör ju ett riktigt Hoola Baloo-mål, annars släpper vi inte till så mycket, sa Joakim Persson.

FÖRSTA HALVLEK VAR ganska intetsägan­de där båda lagen tilläts hålla bollen runt mittcirkel­n.

– Både jag och alla andra trodde att Blåvitt skulle pressa oss mycket högre. Hade jag spelat i ett allsvenskt lag och mött ett lag från Superettan hade jag satt upp en jäkla press, sa Joakim Lindner.

I andra halvlek öppnade sig spelet klart mer. Hemmalaget riskerade mer men Bois varken orkade eller kunde ta till vara på luckorna som fanns att kontra på.

– Jag kan tycka om när det går fort framåt i omställnin­garna och där är vi inte riktigt än. Vi blir alldeles för trubbiga, sa Joakim Persson. Är du förvånad över att Blåvitt inte pressade er högre?

– De har ju sett ut så här i träningsma­tcherna, men visst trodde vi att de skulle komma med en liten karamell i första.

TILL NÄSTA CUPMATCH, mot Sirius, kommer Mff-lånet Teddy Bergqvist vara spelklar. Däremot räknar inte Joakim Persson med Zev Taublieb under gruppspele­t. Han måste få ett godkänt arbetsvisu­m.

– Det är Migrations­verket som sköter det och det kommer nog ta sin tid, sa Persson.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? OTURLIGT. Bollen studsade inte Bois väg vid Blåvitts segermål, Mix Diskeruds skott träffade Elias Omarsson och styrdes in i mål.
Bild: MICHAEL ERICHSEN OTURLIGT. Bollen studsade inte Bois väg vid Blåvitts segermål, Mix Diskeruds skott träffade Elias Omarsson och styrdes in i mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden