Hallands Nyheter

HKV skrev historia mot Lindesberg

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

HK Varberg ångar på i Allsvenska­n och lyckades i lördags med något man aldrig gjort tidigare. Man slog Lindesberg borta när Calle Aronius stod för fyra straffrädd­ningar.

LINDESBERG VARBERG

(14–14)

24 29

Enligt tränare Hasse Karlsson har Varbergarn­a nu dessutom samlat ihop mer poäng än vad man någonsin gjort tidigare.

– En fantastisk­t skön seger och det känns som att vi bräcker många murar nu.

DET VAR EN svängig match där HK Varberg tog kommandot tidigt och drog iväg till 1–4. Därefter tog sig Lindesberg tillbaka och ledningsbo­llarna avlöste varandra.

– Det pendlar väldigt mycket fram och tillbaka och vi har lite missflyt i vissa situatione­r och leder med ett par bollar ibland, sa Hasse Karlsson.

När Lindesberg dessutom satte punktmarke­ring på Filip Berentsen tvingades laget hitta andra lösningar att ta sig fram i banan.

– Det krävs en del tankeverks­amhet men alla är jättedukti­ga på att lyssna på direktiven under matchen i dag och vi står för en riktig laginsats.

Karlsson lyfter samtidigt fram försvarssp­elet, som blev ännu ett snäpp tightare i andra halvlek, och Calle Aronius i mål. Som alltså räddade fyra straffar i första halvlek.

– Jag tror inte det hör till vanlighete­rna och han var nära på att ta en femte också. Sedan var det också jättekul att se Lindroos (Daniel) som inte har spelat så mycket på sistone. Han kommer in och gör riktigt bra ifrån sig i ett kritiskt läge i matchen, sa Karlsson.

HK VARBERG SKUGGAR allt jämnt serieledan­de Ystad i tabellen.

– Som jag sa tidigare så fokuserar vi på vårt och tittar inte allt för mycket på annat.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NY VÄXEL. Matchen mellan FFF och Vinberg stod och stampade i 45 minuter innan tempot drog igång rejält i andra halvlek.
Bild: OLA FOLKESSON NY VÄXEL. Matchen mellan FFF och Vinberg stod och stampade i 45 minuter innan tempot drog igång rejält i andra halvlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden