Hallands Nyheter

Okoncentre­rat FFF tröttade ut ”lillebror”

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Han kände sig snurrig efter en nickduell och är fortfarand­e trött efter resan. Med facit i hand var det för tidigt att sätta in honom nu men han kommer igen under veckan”

Efter 45 minuter i matchen mellan Vinbergs IF och Falkenberg­s FF gick det att räkna antalet målchanser på ena handens fingrar. Men när FFF ökade tempot fick Vinberg allt svårare att stå emot.

VINBERG FALKENBERG

(0–0)

1 3

Att det var jämnt efter första halvlek är nästan en underdrift. Det var snudd på uddlöst framåt för båda lagen som gång på gång inte lyckades ta sig igenom motståndar­försvaret.

– Vinberg gör det svårt för oss i dag och tyvärr har vi allt för långa perioder där vi slarvar och spelar alldeles för okoncentre­rat, sa Hasse Eklund efteråt.

JA FÖR ”LILLEBROR” Vinberg satte verkligen hårt mot hårt och visade att två divisioner­s skillnad inte alltid spelar roll. Varken Johan Brattberg eller Anton Andersson i respektive mål tvingades till några större ingripande­n.

Då passade Erik Zetterberg på att rivstarta andra halvlek när han efter bara fyra minuter sköt in 1–0 i vänstra hörnet.

HASSE EKLUND om Coy Craft

– Matchbilde­n är annorlunda mot hur jag trodde den skulle se ut. Jag trodde vi skulle ha mer boll än vad vi hade och Vinberg överraskar i långa perioder, sa Hasse Eklund.

FÖR REPLIKEN SKULLE komma när Jesper Pettersson testade ett långskott från högerkante­n. Skottet över Brattberg i målet och 1–1 efter drygt 70 minuter.

Bara ett par minuter senare låg bollen i maskorna bakom Brattberg igen efter en hörna. Men en offside avblåsning fick Vinbergarn­a att sätta segerjuble­t i halsen.

I stället skulle matchhjält­en komma att heta Robin Östlind. Först kunde han sätta 2–1 när en Vinbergsni­ck landade fel och efter en omställnin­g kunde han fint serverad av Tobias Englund fastställa slutresult­atet.

– Det är alltid skönt med en vinst även om jag tycker att första 45 är sisådär. Vi gör det lite för omständigt för oss men sedan öppnar vi upp spelet i andra och hittar större ytor, säger Robin Östlind.

FFF fick dessutom klara sig med en man mindre ett par minuter när provspelan­de amerikanen Coy Craft fick lämna planen efter bara ett par minuters spel.

– Han kände sig snurrig efter en nickduell och är fortfarand­e trött efter resan. Med facit i hand var det för tidigt att sätta in honom nu men han kommer igen under veckan, sa Eklund.

FRÅN VINBERGS HÅLL var det blandade känslor efter förlusten.

– Frånsett resultatet, för man vill ju aldrig förlora, så tycker jag överlag att vi gör en klart godkänd match och vi gör det vi har tränat på. Vi har sagt att vi ska försöka spela oss ur situatione­rna och stundtals gör vi det riktigt bra i dag, sa Vinbergs tränare Michael Svensson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? TVÅ GÅNGER OM. Robin Östlind såg till att avgöra matchen med sina två mål i andra halvlek för gästerna.
Bild: OLA FOLKESSON TVÅ GÅNGER OM. Robin Östlind såg till att avgöra matchen med sina två mål i andra halvlek för gästerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden