Hallands Nyheter

”Det är inte ok att avsluta så här”

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Warberg IC fick matchen dit de ville i två perioder. Sedan följde en total kollapps. – Vi får inte stopp på deras momentum i sista perioden, sa lagkapten Robin Westergren.

KARLSTAD WARBERG

(2–3, 2–3, 8–0)

12 6

Efter förra helgens rysare till seriefinal väntade Karlstad IBF borta på söndagen. Karlstad, som har häng på kvalplats, gjorde mål på allt i sista perioden och körde över gästerna rejält.

– Klart det är tungt och att det lyckas vända hela matchen på en period är inte bra. Men vi har oflyt i början av tredje när Anton (Birgersson, tillbaka i spel efter en skada) knäcker klubban precis när han ska skjuta och i stället kontrar de in ett mål, sa Westergren.

MÅLET KOM 55 sekunder in i sista perioden i numerärt underläge för Karlstad och bara 25 sekunder senare nätade hemmalaget igen. Två mål som innebar att det var kvitterat till 6–6.

Annars var det Wic som hade kommandot i början av matchen och Anton Birgersson presentera­de sig återigen på innebandyp­lanen genom att näta två gånger om.

– Anton skötte sig väldigt bra i kväll och det var kul att se honom tillbaka. Men det är en frustreran­de förlust när vi känner att vi har bra koll på de två första perioderna, sa tränare Kent Göransson.

EFTER KVITTERING­EN VAR det Karlstad för hela slanten som till slut stod för åtta mål i sista tredjedele­n.

– De är starka när de väl kommer tillbaka och får energi av sina mål i numerärt underläge samtidigt som vi går ner oss. Det är inte ok att avsluta så här, sa Robin Westergren.

Vad måste ni tänka på för att lyckas vända en match om det skulle hända igen?

– Jag tror faktiskt inte att det kommer hända igen utan vi kommer att ta lärdom av det här och gå stärkta ur det. Vi är bra som kollektiv och hade många fans på läktaren i dag vilket är jätteskönt att se, sa Westergren.

Warberg toppar alltjämnt den Allsvenska tabellen på 40 poäng, tre poäng före Kalmarsund.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? TUNG KVÄLL. Det blev för mycket för Kent Göransson och Warberg som föll ihop i sista perioden mot Karlstad.
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV TUNG KVÄLL. Det blev för mycket för Kent Göransson och Warberg som föll ihop i sista perioden mot Karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden