Hallands Nyheter

Vinstregn över Gnosjö i Åkulla

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Det blev dubbelt upp i segrar för Gnosjö FK när Åkulla ski maraton avgjordes under söndagen. Isak Nilsson och flickvänne­n Sara Karlsson, båda från Gnosjö, fick ställa sig överst på pallen.

Det var inte hallänning­arnas dag i spåren i Åkulla den här dagen. Varken i herr- eller damklassen blev det halländskt på pallen.

PÅ HERRSIDAN VAR det tight från start till slut mellan Isak Nilsson, Henrik Alm och Tommy Bylund. De två förstnämnd­a båda från Gnosjö och Isak kunde ta sin andra raka seger i Åkulla.

– Det var roligt att vara tillbaka och nu hade man ju lite press på sig efter förra året. Men så är ju Henrik från samma klubb så det fanns en taktik att få ta hem det till Gnosjö i år igen, skrattar Isak Nilsson efteråt.

Trion bröt sig ur klungan redan under första varvet och därefter var det kamp hela vägen in i mål. Så tight att Henrik Alm och Tommy Bylund noterades för samma tid, 1:58:31, bara ett par hundradela­r efter Isak.

Bäste hallänning på herrsidan blev Andreas Lund, Halmstad OK.

FÖR DAMERNAS DEL var det alltså Sara Karlsson som gan- ska överlägset kunde vinna på tiden 2:23:30.

– Det var tufft men också väldigt roligt i dag. Jag hade velat vara piggare i kroppen men det är skönt att jag lyckades vinna ändå, sa Sara Karlsson.

Dessutom var det första gången på Åkulla ski maraton för Karlsson.

– Verkligen en bonus att komma ner och vinna första gången men det är en bra uppladdnin­g inför vasaloppet.

Mari-louise Nilsson, SK Hylte, gick i mål som fyra på damsidan och blev därmed bästa hallänning.

– Jag är nöjd efter mina förutsättn­ingar och fokuserade inte på placering egentligen utan mest bara på att ta mig runt, sa Marie-louise Nilsson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? ANDRA ÅRET I RAD. Isak Nilsson, Gnosjö FK, kunde ta hem sin andra raka seger i Åkulla ski maraton på söndagen.
Bild: OLA FOLKESSON ANDRA ÅRET I RAD. Isak Nilsson, Gnosjö FK, kunde ta hem sin andra raka seger i Åkulla ski maraton på söndagen.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BÄST I HALLAND. Marie-louise Nilsson, SK Hylte, slutade fyra i damklassen och blev därmed bäste hallänning.
Bild: OLA FOLKESSON BÄST I HALLAND. Marie-louise Nilsson, SK Hylte, slutade fyra i damklassen och blev därmed bäste hallänning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden