Hallands Nyheter

Inget Os-guld trots Kallas supersträc­ka

- TT

Trots en ny klassisk Kalllasträ­cka räckte det inte hela vägen. Damstafett­en slutade med Os-silver bakom Norge. – Men vi utmanar dem hela vägen, då kan man inte vara missnöjd, säger Charlotte Kalla.

Först såg det mörkt ut. Sedan tog Charlotte Kalla över, och då blir det nästan alltid ljusare när det handlar om stafett.

Efter Anna Haags tunga förstasträ­cka låg Sverige över 25 sekunder bakom OAR. När Kalla var klar med sin sträcka var försprånge­t borta, och hon hade dessutom lagt Norges Astrid Uhrenholdt Jacobsen bakom sig med nästan en halvminut.

– Det var väldigt inspireran­de att se att jag plockade på Astrid. Och när jag tog i kapp henne så kände jag att jag behövde gå om. Jag kände inte att det var en rygg som jag behövde följa. Jag behövde blicka längre framåt, säger Charlotte Kalla.

Det var bara en i raden av alla uppvisning­ar som 30-åringen har bjudit på i stafettsam­manhang. Minns bara guldsträck­an på OS i Sotji för fyra år sedan.

Problemet var att Norge hade två kort till att spela ut. Först hämtade Ragnhild Haga, guldmedalj­ören från 10 kilometer, upp nästan hela Anderssons försprång.

Sedan tog Marit Bjørgen över. Och då kunde inte ens Os-guldmedalj­ören Stina Nilsson stå pall.

– Jag presterade på toppen av vad jag kan, men hon hade en växel som jag inte hade från start, säger Stina Nilsson.

Bjørgen var snabbt i kapp och förbi Nilsson och ryskan Anna Netjajevsk­aja. Den senare släppte direkt. Nilsson hängde med nästan hela vägen in till mål.

Avgörandet kom i den sista tunga uppförsbac­ken före mål och in på stadion hade norskan fått den lilla lucka som behövdes för att besegra världens bästa sprintåkar­e.

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD ?? NERSPURTAD. Stina Nilsson hade inget svar mot Marit Björgen efter den sista tunga backen.
Bild: JON OLAV NESVOLD NERSPURTAD. Stina Nilsson hade inget svar mot Marit Björgen efter den sista tunga backen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden