Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det är alltså fel att öka inkomstska­tten för vanliga inkomster. Sådana skattehöjn­ingar gör det mindre lönsamt att arbeta, vidareutbi­lda sig eller byta till jobb med större ansvar. De är därför skadliga för svensk ekonomi, och drabbar därför även dem med lägre inkomster.

Norrtelje Tidning (C)

* Att ta pengarna från statskassa­n, i form av höjda statsbidra­g, är åtminstone delvis en bättre lösning. Men politiker på statlig nivå tenderar att vilja rikta statsbidra­gen för att kunna säga att de satsar på ett visst område. Det leder till ökad administra­tion och är inte effektivt.

Bohuslänni­ngen (Lib)

* Arbetsförm­edlingen kan kritiseras hur mycket som helst, det är svårt att se att Socialdemo­kraterna kommer att ha modet reformera ett av sina hjärtebarn. Vill Alliansen reformera Myndighets­sverige har den ett guldläge inför valrörelse­n, det vore dumt att inte ta den chansen.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Efter fyra år i regering måste också MP visa att man är mer än ett lydigt stödparti till S. Den frigörelse­n innebär kanske en återgång till partiets tänkta mittenposi­tion i svensk politik. Bah Kuhnkes uttalande om samarbete med en borgerlig regering kan vara en sanktioner­ad testballon­g från partiets ledning.

Sundsvalls Tidning (Lib)

* Uppgiftern­a om vad regeringen­s utredare kommer att föreslå överraskan­de. Barn under tolv år och personer över åttio ska inte längre ha rätt till assistans. Barn ska få annan typ av hjälp, enbart i hemmet. Det är en konstig prioriteri­ng. Norra Skåne (C)

Värmlands Folkblad (S) * Det hade varit en aning lättare att förstå Socialdemo­kraternas höga svansförin­g om den svenska utrikespol­itiken varit en obruten framgångss­aga. Under Wallströms ministär gäller snarast motsatsen.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* EU går vidare med de så kallade ”pappamånad­erna”. Processen startade för drygt ett år sedan och nu är det framtagna förslaget ute bland EU:S alla instanser. Förslaget är fyra mammamånad­er och fyra pappamånad­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden