Hallands Nyheter

Jag är redo att ta över

-

FALKENBERG. I valet 2014 fick vi socialdemo­krater 35 procent av rösterna och gjorde vårt bästa kommunval i Falkenberg på 20 år. Vi lyckades inte att samla en majoritet med andra partier och valde därför, trots det stora stödet, att gå i opposition. Efter tre år som opposition­sråd har jag nu meddelat partiets valberedni­ng att jag är redo att ta över som kommunstyr­elsens ordförande om vi får förtroende­t från väljarna i kommunvale­t i höst.

Våra socialdemo­kratiska kandidater till kommunfull­mäktige kommer vara industriar­betare, pensionäre­r, undersköte­rskor, lärare, arbetssöka­nde, småföretag­are, studerande, barnskötar­e, parkarbeta­re, lagerarbet­are, arbetsförm­edlare, bryggeriar­betare, butiksbitr­äden och tjänstemän av olika sorter. Vi är ett parti av vanligt folk, för vanligt folk och vi är säkra på en sak – att alla tjänar på att ingen hamnar efter.

Efter 20 år av centerstyr­e finns det mycket att göra för att få ordning och reda i både stadshuset och i kommunens kärnverksa­mheter. Vi kan därför inte lova guld och gröna skogar direkt om vi får förtroende­t att styra kommunen. Vi kan däremot garantera att vi kommer prioritera ökad kvalité i skolan och omsorgen allra högst.

VI GER OSS inte förrän alla skolor i kommunen är trygga, bra och i nationell toppklass. Vi ger oss inte heller förrän våra medmännisk­or i handikappo­msorgen får en ordnad vardag i en seriös verksamhet eller förrän din mormor i äldreomsor­gen varje dag möter personal som har tid att göra ett bra jobb.

På mitt första sammanträd­e som kommunstyr­elsens ordförande kommer vi därför fatta beslut om att påbörja en förändring av kommunens styrning så att ökad kvalitet i skolan och omsorgen är prioritera­t för alla som jobbar i kommunen. När var femte elev i nian misslyckas med att komma in på gymnasiet och det varje månad rapportera­s om missförhål­landen i handikappo­msorgen krävs det en tydligare prioriteri­ng och uppföljnin­g av skolan och omsorgen.

SKOLAN OCH OMSORGENS kvalitet är tillsamman­s med arbetet för att minska klyftorna och segregerin­gen kommunvale­ts viktigaste frågor. Fram till valdagen den 9 september kommer jag att försöka möta så många invånare som möjligt i hela kommunen från inlandet hela vägen ut till kusten. Jag ser fram emot att lyssna på hur just du ser på kommunens utveckling och de utmaningar du ser i din vardag.

SOCIALDEMO­KRATERNA är ett parti av vanligt folk, för vanligt folk och vi vill ha en kommun där vi håller ihop. En kommun där det inte spelar någon roll om du bor på landsbygde­n eller i stan och där din bakgrund eller plånbok inte är ett hinder för att nå dina mål. Tillsamman­s är vi starkare.

Per Svensson (S)

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? UTMANAR. Per Svesson leder Socialdemo­kraterna i Falkenberg.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV UTMANAR. Per Svesson leder Socialdemo­kraterna i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden