Hallands Nyheter

”Det här tar man inte i tidningen”

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Räddningst­jänstens operativa chef Klaus Heinsvig säger att han känner förtroende från brandmänne­n. – Ja, det gör jag verkligen.

Den hårda kritiken från brandmän om Räddningst­jänsten Västs organisati­on har skett inför öppen ridå i Hallands Nyheter.

– Vi har grejer som vi i sak tycker olika om. Men vi bedriver en verksamhet här varje dag och om jag inte hade haft förtroende för min personal så skulle det vara helt galet.

Men känner du brandmänne­ns förtroende?

– Givetvis gör jag det. Vi måste skilja på sak och person. Det här har inte med person att göra.

– Mig veterligen så har vi individer som inte tycker likadant som oss. För det lämnas ut dokument, som inte skall lämnas ut, utan att vi vet om det.

– Men det stora flertalet brandmän har vi en fruktansvä­rt god relation med.

Jag har uppgifter på att i stort sett alla brandmänne­n har tappat förtroende­t för ledningen. Hur ser du på det?

– Ja, det kan ju bero på det som skrivs i tidningen. Vi har satsat otroligt mycket pengar och timmar på medarbetar­utveckling.

– Vi har satsat otroligt mycket på att personalen ska må bra här. Det finns nog ingen annan förvaltnin­g som satsat så mycket. Sen har vi saker där politiken har pekat ut riktningen och som vi är skyldig att följa.

Klaus Heinsvig tycker att brandmän som har kritik ska gå fram med det via sina fackliga företrädar­e.

– Vi hör inte en tillstymme­lse om det här. Det har varit artiklar i HN som brandmän har tagit avstånd ifrån. Så det du påstår nu, stämmer inte med vad flertalet av brandmänne­n säger.

Men nu bekräftar även fackliga representa­nter bilden av bristande förtroende?

– Ja, men kontakta mig direkt då. Jag kan inte sitta och kommentera det du säger. Det måste vara så att man går till sin närmaste chef, och sen går man vidare med det. Det här är inget som man för i tidningen, säger Klaus Heinsvig.

HN har sökt Jan Sjöstedt för en kommentar utan att lyckas.

 ??  ?? KLAUS HEINSVIG. Han är operativ chef på Räddningst­jänsten Väst.
KLAUS HEINSVIG. Han är operativ chef på Räddningst­jänsten Väst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden