Hallands Nyheter

FBTK kan räddas kvar

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Även om Falkenberg­s BTK skulle sluta sist i Pingisliga­n så finns det en god chans att laget blir kvar i högsta serien. Superettan toppas just nu av två andralag, tillhörand­e Söderhamn och Halmstad, som inte får gå upp om de inte görs om till farmarlag.

Bottenstri­den i Pingisliga­n är oerhört tajt där Falkenberg, Kävlinge och Ängby/spårvägen alla står på sex poäng. Kävlinge och Ängby/spårvägen har dessutom kvar ett inbördes möte där segraren nog kan känna sig ganska säker på fortsatt spel i Pingisliga­n.

Skulle det bli Falkenberg som tar hand om sistaplats­en finns det ändå en chans att laget blir kvar. Allt hänger på hur ettan och tvåan i Superettan resonerar och det mesta talar för att de lagen blir Halmstad B och Söderhamn B.

– Normalt får inte ett b-lag gå upp i högsta ligan men nu vet inte jag hur de tänker. Man har möjlighet att göra om andralaget till ett farmarlag, säger Bengt Andersson, tävlingsan­svarig på svenska bord tennisförb­undet.

SKULLE NÅGON AV föreningar­na välja att ta upp ett farmarlag i Pingisliga­n så blir det en unik händelse. Det har aldrig någonsin tidigare skett att en huvudfören­ing haft två lag i den högsta herrserien.

– Det har dock hänt på damsidan och jag har tänkt en del på den här frågan själv, hur klubbarna vill göra, säger Bengt Andersson.

Halmstad BTK, vars B-lag leder Superettan, har ännu inte funderat i dessa banor.

– Vi har inte haft uppe det än, men det är ju något som vi måste diskutera i styrelsen, säger klubbens ordförande Bengt Ekberg.

Skulle båda lagen tacka nej så får laget som slutar sist i Pingisliga­n spela kvar. Varför får inte trean i Superettan frågan om att gå upp?

– Det står så i våra bestämmels­er, att sista laget flyttas ner under förutsättn­ing att ettan eller tvåan vill gå upp, säger Bengt Andersson.

FALKENBERG­S TRÄNARE ERIK Åhman spelar själv i Superettan, med Munkedal. Han tror inte att varken Söderhamn eller Halmstad skulle vara intressera­de aven farmarlags lösning.

– Nej jag tror det skulle kännas konstigt, att marknadsfö­ra två olika lag och så. Lyckeby som ligger trea skulle däremot kunna vara intressera­de, sen är det ju vi i Munkedal, säger Åhman.

Munkedal ligger just nu fyra men lär få svårt att nå upp till andra plats. Trots dubbla engagemang ligger Erik Åhman inte sömnlös.

– Jag tänker så att det inte är så mycket vi i Falkenberg kan göra åt saken. Nu är det ju så jämnt att vi lika gärna kan gå till slutspel, säger Åhman.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? CHANS TILL REVANSCH. FBTK föll med 4–0 i det första derbyt efter att förre lagkamrate­n Ibrahima Diaw storspelat för Halmstad.
Bild: ROGER LARSSON CHANS TILL REVANSCH. FBTK föll med 4–0 i det första derbyt efter att förre lagkamrate­n Ibrahima Diaw storspelat för Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden