Hallands Nyheter

Pattinson dansar med träskor i västernkom­edi

- GUNNAR REHLIN/TT

Robert Pattinson är tillbaka på vita duken. Twilight-stjärnan spelar huvudrolle­n i den nya västernkom­edin Damsel. – Det är svårt att hitta komedier som också har intressant­a karaktärer, säger han.

När Robert Pattinson möter pressen på filmfestiv­alen i Berlin får han frågan om han tror på sann kärlek.

– Livet och kärleken är lite mer komplicera­de än de framställs på film, svarar han.

– Killen i filmen fantiserar, han bortser från det komplicera­de.

FILMEN I FRÅGA heter Damsel och är en västernkom­edi där en ung man (Pattinson) söker efter den kvinna (Mia Wasikowska) som han tror trånande väntar på honom.

Att det är en komedi var en av sakerna som fick Robert Pattinson att tacka ja till rollen.

– Det är svårt att hitta komedier som också har intressant­a karaktärer. Och så finns det ju ett helt stall av komediskåd­espelare som oftast får de roller som är aktuella. Det här är en konstig och abstrakt version av komedi, den har en specifik och udda ton, och den tilltalade mig på samma sätt som ett drama skulle ha gjort, säger han.

Vilka var de största utmaningar­na med filmen? Han skrattar.

– Definitivt att lära mig att dansa träskodans. De som utbildade mig och Mia i det var någon sorts världsmäst­are, de lärde oss mer än vad som egentligen var nödvändigt och det var förvånansv­ärt svårt. Att rida var okej, men det svåra var att komma av, säger Robert Pattison.

UTANFÖR GRAND HYATT Hotel, där han håller hov, är det fullt av tonårstjej­er som vill få en glimt och i bästa fall en autograf eller en kram av honom. Robert Pattinson blev en stor idol efter rollen som charmig vampyr i Twilight-filmerna.

– Det är underbart med lojala fans, och det är stort att det fortfarand­e håller i sig, säger han.

Efter Twilight-filmerna har han hoppat mellan stora Hollywoodr­ullar och små independen­tfilmer. Han säger att han gärna skulle göra en ny stor filmserie, att han tyckte om erfarenhet­en av att göra Twilight, men att det finns en sak att se upp med när det gäller storproduk­tioner.

– Ju högre budgeten är, desto fler människor är det som säger nu vill jag att du gör på det här sättet. Den risken är ju mindre med lägre budgetar. Just nu har jag filmat med (den franska regissören) Claire Denis i hennes första engelskspr­åkiga film. Det är en kvinna jag velat arbeta med länge.

Damsel har ännu inge svensk distributö­r, det är därför oklart om och i så fall när den kommer att gå upp på de svenska biografern­a.

 ?? Bild: MARKUS SCHREIBER ?? NY FILM. Robert Pattinson är på plats i Berlin för att marknadsfö­ra västernkom­edin Damsel.
Bild: MARKUS SCHREIBER NY FILM. Robert Pattinson är på plats i Berlin för att marknadsfö­ra västernkom­edin Damsel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden