Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

*Centerpart­iets försvarspo­litisk e talesperso­n Daniel Bäckström lanserar ett förslag på ett ”cyberhemvä­rn” eller cybervärn, där svenskar med goda säkerhetsk­unskaper snabbt ska kunna ställa sig till försvarets förfogande när så behövs (TV4 19/2). Förslaget är värt att pröva.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Klimatfors­kare, lärare och militärer har länge larmat om klimatförä­ndringarna­s konsekvens­er, elevers kunskapsra­s och problem med att hålla gränsen. Ofta för mer eller mindre döva öron, som inte vill kännas vid det sluttande planet, utan reagerar först när situatione­n har gått för långt.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Sist, men inte minst viktigt, bör vi komma bort ifrån att det skulle vara fel att diskutera barns vikt, med motivering­en att det riskerar att underbygga utseendefi­xering. Kroppens storlek handlar inte i första hand om estetik, utan om hälsa (…).

Katrinehol­ms-kuriren (Lib)

* Innan valet pratade Stefan Löfven och Socialdemo­kraterna mycket o matt företagskl­imatet i Sverigemås­te bli bättre. Efter valet har dock S-mp-regeringen­s politik gått i helt motsatt riktning.

Norrtelje Tidning (C)

* Även från politiskt håll har tystnaden varit påtaglig. Om de icke socialisti­ska partierna tror på konstens frihet måste de tala ur skägget – till skillnad från förra gången de satt vid makten då politiseri­ngen snarare förvärrade­s.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden