Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Den kriminalpo­litiska debatten har alltmer fokuserats på hårdare straff. Beslut har fattats om längre fängelsest­raff för flera brott, och en viss praxisskär­pning har efter tydliga politiska signaler kunnat anas i domstolarn­a.

Norra Skåne (C)

* Det är ännu långt till dess att robotarna försörjer oss helt. Men välståndsu­tvecklinge­n har redan kommit så långt att är det värt att ställa frågan om de trygghetss­ystem vi har och normen om åtta timmars arbetsdag är modeller för framtiden.

Jönköpings-posten (ob borg)

* Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas, slog försvarsbe­redningen fast i slutet av 2017. Exakt vad det innebär är lite svårt att förutsäga. Men det är inte bra. Särskilt inte som vi i dag saknar tänderna som krävs för att bita ifrån.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Markägarna måste vara utgångspun­kten för skogspolit­iken. Det är de som gjort att vi har värdefull skog till att börja med. Äganderätt­en måste stärkas. Den svenska skogen behöver ökat skydd från klåfingrig­a ministrar och myndighete­r.

Bohuslänin­gen (Lib)

* I dag lägger Sverige, trots anslagsökn­ingarna, fortfarand­e bara drygt 1 procent. Natomedlem­skap vore logiskt, men är inte gratis. Försvarsbe­redningen säger att ett väpnat angrepp mot landet inte kan uteslutas. Det naturliga är att dimensione­ra försvaret därefter.

Dagens Nyheter (ob Lib) * Utvisninga­rna gör att Sverige förlorar topptalang­er och att färre med spetskompe­tens söker sig hit. Trots detta har S-mpregering­en varit alldeles för passiv. Samtidigt har regeringen agerat för att låta fler ensamkomma­nde stanna i Sverige, även om de ljugit om sin ålder. Det är en väldigt konstig prioriteri­ng.

Borlänge Tidning (ober Lib)

* Det tål att fundera på, nu när vi ställs inför en verklighet där pensionsål­dern kommer att pressas uppåt. Vilket jobb en tonåring utan utbildning kan få och sedan orka jobba med under ett helt yrkesliv? Vilket jobb kan de sedan få när axlar eller rygg inte orkar längre vid 45?

Tidningen Ångermanla­nd (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden