Hallands Nyheter

Tusentals struntar i tv-avgift

-

2 297 hallänning­ar har skulder hos Kronofogde­n för obetalda Tv-avgifter. Högst andel skuldsatta finns i Hylte.

Den vanligaste skulden hos Kronofogde­n är obetalda tv-avgifter. Det skiljer stort mellan kommunerna på hur bra invånarna är på att betala för sig. I Kungsbacka är andelen skuldsatta invånare bara 0,4 procent, enligt statistik som Hyresgästf­öreningens tidning Hem & Hyra presentera­r. I Hylte är andelen skuldsatta 1,38 procent.

I KRONOFOGDE­NS REGISTER finns det över 90 000 personer i landet med skulder till Radiotjäns­t. Det innebär att det är den vanligaste skulden. Var femte person i registret har just problem med tvavgiften.

”Var femte person i registret har just problem med tvavgiften.”

Förklaring­en att just tv-avgiften sticker ut är att det är så många invånare som är skyldiga att betala tvavgift. Och att just tv-avgiften förblir obetald hos många beror möjligen på att flera andra räkningar får större konsekvens­er om de inte betalas. Om man till exempel inte betalar telefonräk­ningen så stängs telefonen av, om man struntar i hyran riskerar man vräkning.

DE HALLÄNNING­AR SOM har en skuld till Kronofogde­n för obetalda tv-avgifter är i genomsnitt skyldiga mellan 10797 och 11853 kronor. De stora tv-avgiftssku­lderna till Radiotjäns­t kan försvinna i framtiden. Tv-avgiften föreslås att betalas via skattesede­ln.

Så här fördelar sig skulderna i Halland, antal personer och andel av befolkning­en:

ORT

ANTAL

ANDEL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden