Hallands Nyheter

Fyra frågor...

- LENA LYXELL

...till Lars Agbrant, ny ordförande i tekniska nämnden.

Lars Agbrant (M) tar över ordförande­klubban efter partikamra­ten Christer Norrman som flyttat från kommunen.

* Hur känns det? – Bra, i tekniska nämnden handlar det ofta om konkreta frågor. Jag är ingen politruk, utan är intressera­d av praktiska saker. Även om vi i nämnden företräder olika partier så kan vi lösa frågor genom praktisk politik, men i vissa frågor, som till exempel när det gäller ekonomi skiljer vi oss åt.

* Hur ser din politiska bakgrund ut? – När min fru Eva och jag kom till Falkenberg engagerade vi oss politiskt. Min fru har suttit både i barn- och utbildning­snämnden och kultur- och fritidsnäm­nden. Jag satt i dåvarande gatunämnde­n på 1990-talet och det handlade om liknande frågor som dem tekniska nämnden har hand om i dag. Jag gjorde ett långt uppehåll och kom tillbaka när det tidsmässig­t passade bra. Nu har jag suttit i kommunrevi­sionen i ett och ett halvt år.

* Ser du fram emot valrörelse­n? - Jag hoppas att det går bra i valet och att jag får fortsätta som ordförande. Jag förstår att det förväntas ett annat engagemang av mig nu och det känns bara positivt. Jag får jobba annorlunda, men med samma engagemang.

* Vad gör du annars? – Vi har hus, tre hundar, barn och barnbarn, så det är fullt upp.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden