Hallands Nyheter

Judogrälet i Varberg

Medlemmarn­a i Budoklubbe­n Ninpo Varberg (BNV) skriver i ett öppet brev till Varbergs Judoklubbs styrelse att man känner sig omoraliskt behandlade. VJK skriver däremot i sitt svar att ärendet är avslutat.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

När stadgarna för Varbergs judoklubb ändrades på årsmötet 2017 fick de som tränade stilen Ninpo Goshinjuts­u inte vara kvar som medlemmar om de inte tränade judo. Ett beslut som gör att man tvingas bilda BNV.

Därefter får man ett löfte om att få hyra in sig i judoklubbe­ns lokaler. Sex månader avgiftsfri­tt och därefter gäller ett hyreskontr­akt fram till 31 december 2017. Man ska också få ett startbidra­g för att komma igång med föreningen och ett avtal ska skrivas mellan klubbarna.

MEN DET AVTAL som BNV får förslag på måste skrivas under innan ett visst datum för att få de 10 000 kronor som VJK vill skänka.

– Det här avtalet har vi upprepade gånger försökt att bestrida och få till en möjlighet att sitta ner med VJK och prata om. Men alla förslag vi har kommit med har de gång på gång ignorerat. De vägrar att prata med oss, säger BNV:S ordförande Roger Karlsson.

– Men eftersom vi inte ville bli utan pengar så kände vi oss tvingade att skriva på och dagen efter vi har skrivit på så kommer det ett mail. Och där står att de ska sätta över pengarna skyndsamt men att de har valt att inte förlänga vårt hyreskontr­akt.

Då har Budoklubbe­n tränat en gång i januari 2018 när de sedan inte får fortsätta.

VJK:S styrelse listar nio argument till varför man väljer att avsluta hyresavtal­et. Argument som BNV i sitt öppna brev bemöter och trots att man tycker att de är felaktiga menar BNV att styrelsen inte besvarat deras kritik.

NÄR HN KONTAKTAR Niklas Strandberg, som satt som ordförande för VJK fram tills årsmötet i februari 2018, ber han att få svara via mail.

I svaret står bland annat att ”årsmötet är VJK:S högsta beslutande organ och att man vill att föreningen ska lära ut judo”.

Det låg till grund för att stadgarna ändrades. Man skriver också att sista punkten i det avtal som skrevs löd: ”Med ovanståend­e överenskom­melse är båda parter nöjda”.

SAMMANFATT­NINGSVIS skriver man också att ”ett demokratis­kt beslut togs av styrelsen att avslå BNV:S förfrågan om hyreskontr­akt. Och att genom röstning har medlem- marna beviljat styrelsen ansvarsfri­het för verksamhet­såret 2017. VJK och den tidigare styrelsen anser därmed att ärendet är avslutat”.

– Rent juridiskt har ju VJK inte gjort fel och vi bestrider inte beslutet från årsmötet 2017, det är mer moraliskt och sättet de har behandlat oss på som vi tycker är fel. Men nu letar vi för fullt efter ny lokal eftersom vi står helt utan, säger Roger Karlsson.

”Det här avtalet har vi upprepade gånger försökt att bestrida och få till en möjlighet att sitta ner med VJK och prata om”.

ROGER KARLSSON ordförande BNV

 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? INGEN LOKAL. Medlemmarn­a i Budoklubbe­n Ninpo Varberg (BNV) känner sig omoraliskt behandlade. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Bild: NIKLAS LARSSON INGEN LOKAL. Medlemmarn­a i Budoklubbe­n Ninpo Varberg (BNV) känner sig omoraliskt behandlade. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden