Hallands Nyheter

FVBK jagar fjärde raka dubbelt upp

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Statistike­n ser bra ut mot Örkelljung­a för FVBK när det har blivit dags för fjärde och sista mötet mot laget i kväll. Man har vunnit alla tre mötena hittills och jagar fjärde raka vinsten i serien.

Förra matchen mot Sollentuna blev fjärde raka femsetaren för Falkenberg och man har minst sagt vanan inne av att spela tighta matcher.

– Det är bra om det blir en ny lång match för då är vi väl förberedda. Men jag hoppas på att vi börjar bättre än senast (förlust i två raka set 25–15, 25–21) och visar vad vi kan direkt från start, säger tränare Patrick Aparicio.

OCH ÄVEN OM man vunnit tidigare möten mot Örkelljung­a säger Aparicio att det finns inga lätta matcher i Elitserien.

– Vi vann första matchen mot dem borta, vilket var en överraskni­ng men det känns nästan som att det var år sedan nu. De spelar alltid bra mot oss och Örkelljung­a har haft en tuffare säsong än vad många har väntat sig.

Och att det finns spelare att se upp med i Örkelljung­a råder det ingen tvekan om. Högerspike­rn Tomas Vilimas är näst bäst i poängligan (394) och man har tre före detta landslagsp­elare som vänsterspi­kers.

– Jag har bra koll på hur deras lag ser ut och dessutom har Tobias Persson varit hos oss i Falkenberg och spelat tidigare så honom känner jag. Men jag vet hur bra de kan bli och det gäller att vi får stopp på Tomas samtidigt som våra servar kommer att bli viktiga att få till. Hur är läget i laget?

– Alla är friska och ser fram emot matchen. VI har haft en riktigt bra träningsve­cka också så vi är laddade.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HAR ETT BRA FACIT. FVBK brukar trivas mot Örkelljung­a.
Bild: ROGER LARSSON HAR ETT BRA FACIT. FVBK brukar trivas mot Örkelljung­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden