Hallands Nyheter

Halfvarsso­n och Hellner besvikna

- JENS BORNEMANN/TT

Medaljchan­sen levde in i det sista. Men spurtstrid­en i sprintstaf­etten blev en svensk besvikelse. I stället fick Marcus Hellner och Calle Halfvarsso­n nöja sig med fjärdeplat­sen. – Det var ingen spurt, jag står ju på styltor på upploppet. Det fanns inget att göra, säger Calle Halfvarsso­n dämpat.

Mot Norge fanns som väntat inget att göra. Men Calle Halfvarsso­n fick ge sig även mot de ryska Oar-åkarna och starkt spurtande Frankrike.

– Det gick väldigt fort direkt från start. Jag slet direkt från start och hade inget att ge i sista backen, säger Halfvarsso­n, som efter målgång ilsket svingade sin stav i backen. – Ja, jo... den gick lite sönder. De svenska längdherra­rna hade inte lyckats ta någon Os-medalj i Pyeongchan­g och Marcus Hellner och Calle Halfvarsso­n gick in i sprintstaf­etten med en rejäl revanschlu­sta. Det började också bra, både Hellner och Halfvarsso­n höll sig framme på sina inledande sträckor.

Men mot slutet blev det tydligt att det först och främst var Norges dag.

MARTIN JOHNSRUD SUNDBY växlade över till Johannes Høsflot Klaebo med fem sekunders marginal inför sistasträc­kan. Klaebo hade god kontroll på det övriga fältet medan OAR, Frankrike och Sverige kom i mål inom loppet av knappt två sekunder.

Halfvarsso­n tappade mot Alexander Bolsjunov och Richard Jouve på sistavarve­t, men tog in på dem i slutet och var med i medaljkamp­en in på upploppet. Där fick Bolsjunov en liten lucka och de sista meterna gav Halfvarsso­n upp kampen om bronset.

SVENSKARNA VAR MYCKET besvikna efteråt.

– Vi vill ju vara bättre. Inför varje distans försöker man lite mer. Men vi är väl inte bättre just nu, säger Marcus Hellner.

– Det var ett hårt lopp. Det räckte inte hela vägen, men det var nära. Calle var trött på slutet men jag hoppades att det skulle gå vägen.

Förbundska­pten Rikard Grip hade gärna sett Halfvarsso­n och Hellner få den där medaljen.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? FJÄRDE PLATS. Calle Halfvarsso­n ger upp i kampen om medaljerna. Norge vann före OAR och Frankrike.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT FJÄRDE PLATS. Calle Halfvarsso­n ger upp i kampen om medaljerna. Norge vann före OAR och Frankrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden