Hallands Nyheter

Elva lag spelar för nytt kontrakt

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Tabellen från Premier League visar att tipskupong­en kommer att innehålla rysarmatch­er framöver!

När 27 omgångar av 38 är spelade i Premier ligger Southampto­n på nedflyttni­ngsplats med 26 poäng. Bournemout­h är på tionde plats och har fem poäng fler.

Strecket för hur många lag som är indraget i bottenstri­den kan dras just här.

Kommer tabelläget att bjuda oss på något som är avvikande och mindre vanligt? De 60 senaste resultaten från Premier har 17 oavgjorda resultat och 28 procent är normalt. Inga spår av rädsla att förlora men de inbördes mötena mellan de elva lagen kommer att bli mycket avgörande för nytt kontrakt.

På veckans kupong

PREMIER LEAGUE

går det att ranka tre rysare i bottenstri­den när systemet ska byggas. Första valet är W Bromwich mot Huddersfie­ld. Sedan följer Brighton mot Swansea och Bournemout­h som möter Newcastle. Swansea var på sista plats i tabellen när året började och var kvar där 22 januari. Swansea har tagit 14 poäng på de åtta senaste. Prestation­en är avvikande och förbättrad! Bottenstri­den kommer att bjuda på mycket framöver. För tipset blir det viktigt att upptäcka alla förändring­ar snabbt och att gardera rätt!

Watford har tolv förluster på de 19 senaste och inget lag i Premier har fler. Nye managern Javier Gracia måste bryta den negativa trenden. Evertons enda bortavinst är mot Newcastle.

Bournemout­h har under februari nått sina bästa placeringa­r i taballen under säsongen. Laget har som bäst klarat av att vinna två matcher i följd efter 27 omgångar. Det finns en svit på fyra förluster i följd vid säsongstar­ten och tre förluster i rad under december. Prestation­en ger värderinge­n att Bournemout­h får svårt att behålla tabellplac­eringen. Newcastle med Jonjo Shelvey (bilden) har poängchans!

Brighton– Swansea

Brightons förluster hemma är mot Manchester C, Liverpool och Chelsea. På övriga tio matcher gäller 4–6–0. Swansea har inte hållit nollan borta sedan 16 september. Spel med 1X.

Burnley– Southampto­n

XBurnley ligger sjua i tabellen men under de tio senaste omgångarna har laget tagit fem poäng och det är sämsta formen av alla i ligan. Matchvärde­ringen 36–28–36 är naturlig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden