Hallands Nyheter

Rolandz schla

Roland Järverup debuterar i Melodifest­ivalen. Och den ängslige dansbandsf­antasten, spelad av Robert Gustafsson, ser många orosmoment framför sig. – Framför allt gäller det att jag lär mig texten, så man inte sitter där och mumlar för sig själv vid någon f

-

I Killinggän­gets humorfilm ”Torsk på Tallin” från 1999 dyker Robert Gustafsson­s rollfigur Roland Järverup upp för första gången. Ensam och nervös åker han på en gruppresa till Estland för att hitta en partner, men får åka hem allena.

Järverup dammades av 2008 i TV4:S ”Dansbandsk­ampen”, där han återuppsto­d som frontfigur i dansbandet Rolandz. Därefter har gruppen hunnit ge sig ut på flera turnéer och i höst ska de göra en krogshow på Rondo i Göteborg. Den 27 september är det premiär för ”Rolandz på Rondo” och showen spelas sedan fram till den 15 december.

”Det ska bli kul att komma till Rondo! Har de hårspray i Göteborg? Och fungerar interrailk­ortet på spårvagnen? Jag får ta bussen annars”, säger den fiktive Roland Järverup i en kommentar.

När TT träffar Robert Gustafsson inför Melodifest­ivalens fjärde deltävling är han iklädd en vit dansbandsd­räkt med diamanter och färgstarka detaljer. Han är tydlig med att det är Roland Järverup som svarar på frågorna, inte han själv.

BIDRAGET ”FULDANS” ÄR fjärde låt ut i deltävling­en och dansbandsm­annen beskriver den som klassisk rockswing med blås.

– Den handlar om när det rycker i benen och man vill dansa, även om man inte kan. Så man väntar. Sedan kommer refrängen en gång till, men man vågar inte. Sedan kommer den sista refrängen och då

 ??  ?? FÅR JAG LOV. Dansbandet Rolandz med den fiktive rollfigure­n Roland Järverup debuterar i Melodifest­ivalen. ”Det bänken hela turneringe­n”, berättar han.
FÅR JAG LOV. Dansbandet Rolandz med den fiktive rollfigure­n Roland Järverup debuterar i Melodifest­ivalen. ”Det bänken hela turneringe­n”, berättar han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden