Hallands Nyheter

Gerdebuter­ar

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

* Roland Järverup spelas av Robert Gustafsson och är en rollfigur som först dök upp i ”Torsk på Tallin – en liten film om ensamhet” från 1999.

* 2008 startades dansbandet Rolandz, i vilket Roland Järverup är frontfigur.

* Rolandz har släppt albumen ”Efter regn kommer solsken”, ”Jajamen”, ”Halleluja mamma” och ”På riktigt”.

* Roland Järverup har även sänt ”Rolandz relationsr­åd” i Sveriges radio P4 under 2012, och medverkat i filmen ”Rolandz: The movie från 2009”. I höst ges krogshowen ”Rolandz på Rondo” i Göteborg. hoppar man upp på golvet, men man kan fortfarand­e inte dansa. Då uppstår fuldans, förklarar han.

PÅ FRÅGAN OM vilken målgrupp de riktar in sig på, svarar han att han varken gillar målgrupper eller gruppering­ar i stort.

– Men vi appellerar till en väldigt bred publik tror jag. Barn, gamla, vuxna, raggare, ornitologe­r, kanske en och annan som arbetar på nätterna… flexarbeta­re, deltidsans­tällda, undersköte­rskor, säger Roland Järverup.

I dag är Roland Järverup betydligt mer självsäker jämfört med när han gjorde tv-debut för 19 år sedan.

– Då handlade det mycket om att sortera upp mitt liv. Jag hade som mål att sortera mitt badrumsskå­p dagligen, med mina vita produkter och medel, hudkräm: mild, tandkräm: mild, schampo: mild, säger han.

– På scenen blir jag som en annan person. Jag minns när vi var på turné, det var 22 000 personer på stora torget i Kalmar och jag sträckte ut armarna och tog emot folkets jubel. Det är som att livet fungerar på scenen, men utanför scenen är det lite si och så, berättar han.

Men det finns fortfarand­e flera orosmoment inför det stora framträdan­det. Förutom halkiga scengolv och laktosinto­lerans, ängslas Roland över kameravink­larna.

– Gå mot den röda lampan säger de, men för mig betyder den röda lampan krig – alarm – fly här ifrån – lås dörren. Så jag kanske flyr från scenen, berättar han.

MEN MELODIFEST­IVALEN HANDLAR inte om att vinna, utan om att delta, enligt Roland. Däremot hoppas han att i och med musiktävli­ngen få träffa en framtida hjärtevän.

– Melodifest­ivalen har många tittare. Får jag en kvinna av de här tre miljoner tittarna vore det fantastisk­t. Chansen är väl en på tre miljoner, säger han.

Melodifest­ivalens fjärde deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER/TT ?? är inte så viktigt att vinna, utan att delta. Det sa de till mig som nioåring när jag spelade fotboll. Och så satt jag på
Bild: ERIK SIMANDER/TT är inte så viktigt att vinna, utan att delta. Det sa de till mig som nioåring när jag spelade fotboll. Och så satt jag på
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden