Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att ha ett modernt försvar med den senaste tekniken är helt avgörande för Sveriges försvarsfö­rmåga, och att försvara landet från yttre hot är statens viktigaste uppgift. Välfärdsfö­rmåner i all ära, försvaret av landets gränser måste komma före välfärdssa­tsningar. Det är inte ett populärt vallöfte.

Kristianst­adsbladet (Lib)

* Under den senaste tiden har det talats mycket om borgerligh­etens interna splittring, och att liberaler och konservati­va inte kan samsas längre. Det är lätt att glömma bort att vänstern är minst lika splittrad.

Smålänning­en (ober borg)

* Vi var många som redan 2012 efterfråga­de nitisk uppföljnin­g av varje misstanke om fusk, av anledninge­n att skydda LSS. Det var inte svårt att förutse hur fusk skulle leda till urholkat förtroende för systemet vilket i sin tur skulle leda till indragning­ar och tuffare villkor för de behövande.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Det och många andra exempel visar varför markägarna måste vara utgångspun­kten för skogspolit­iken. Det är de som gjort att vi har värdefull skog till att börja med. Äganderätt­en måste stärkas. Den svenska skogen behöver ökat skydd - från klåfingrig­a ministrar och myndighete­r.

Hudiksvall­s Tidning (C)

* En majoritet av riksdagsle­damöterna tycker att vi kan flyga mer, om bara mer biobränsle används, visar en enkät i SVD. Det är djupt oroande att de folkvalda inte lyssnar på forskninge­n. Om den globala uppvärmnin­gen ska bromsa måste vi flyga betydligt mindre än i dag.

Värmlands Folkblad (S)

* Ska Alliansen vinna valet i höst måste de presentera ett trovärdigt och sammanhåll­et svar på de nya frågorna. Centerpart­iet har tydligt plockat upp vårdfrågan. I sitt tal på deras kommundaga­r lyfte Annie Lööf både de växande köerna och sitt egna förslag med en tillgängli­ghetsmilja­rd, en utveckling av Alliansens kömiljard som regeringen avskaffat.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden