Hallands Nyheter

Trump vill be

USA: FÖRSLAGET MÖTER PROTESTER FRÅN ÖVERLEVAND­E

-

USA:S president Donald Trump överväger att låta lärare beväpna sig för att motverka fler skolskjutn­ingar. Men en lärare som överlevde massakern på Marjory Stoneman Douglas High School sågar förslaget.

Vid ett känslosamt möte i Vita huset med sex elever från gymnasiesk­olan Marjory Stoneman Douglas High School nämnde presidente­n att vissa lärare skulle kunna utbildas i att använda skjutvapen för att avskräcka framtida skolskytta­r.

– Det skulle självklart endast vara personer som är väldigt skickliga på att hantera ett vapen, sade Trump.

– EN LÄRARE skulle bära ett dolt vapen, och gå på specialträ­ning och de skulle vara där och ni skulle inte längre ha en vapenfri zon, sade han under mötet.

–EN VAPENFRI ZON betyder för en galning, för de är alla fega: ”låt oss gå in, och låt oss attackera”.

Läraren Ashley Kurth, som räddade många elevers liv genom att gömma dem i sitt klassrum under skolskjutn­ingen, ifrågasätt­er förslaget om att beväpna lärare.

– Ska jag nu utbildas i att skydda eleverna, vid sidan av att utbilda dem? frågar hon sig.

– Ska jag ha en skottsäker väst, ska jag fästa den vid benet eller placera den i skrivbords­lådan? Hur ska jag kunna hantera det?

19-ÅRIGE NIKOLAS CRUZ, som tidigare varit elev på skolan, använde ett halvautoma­tiskt gevär av typen AR-15 när han dödade 17 människor och skadade många vid skolskjutn­ingen i Florida förra veckan.

 ??  ?? President Donald Trump träffade elever som överlevde skolskjutn­ingen vid gymnasiesk­olan Marjory Sto-
President Donald Trump träffade elever som överlevde skolskjutn­ingen vid gymnasiesk­olan Marjory Sto-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden