Hallands Nyheter

Bilda en fackföreni­ng för de i utanförska­p

-

på ”Jag är redo att ta över” (20/2).

FALKENBERG. En del frågor som jag tycker uppstår efter att ha följt häxjakten på de som har assistans, står utanför arbetsmark­naden, de som har sjukpennin­g ,har sjukersätt­ning, arbetslösa, socialbidr­ag osv .

Räknas inte dessa i samhället enligt gemensamt tänk hos Socialdemo­kraternas valmanifes­t? Den här grupperna får lida för de har ingen möjlighet att driva sina frågor. De har låginkomst och ingen som för deras talan.

Det är samhällets plikt att se till deras rättighete­r och jag skulle vilja se en ”fackföreni­ng ” för den gruppen som betalas av kommunala bidrag så det blir en gemensam plattform som för deras talan.

NSPH nationell samverkan för psykisk ohälsa är en plattform som visar att det går.

Rulltrappe­projektet vi drev är ett bevis på att det går att samarbeta mellan ASF arbetsinte­grerande Sociala Företag och ideella föreningar.

Det gör mig ledsen att läsa när ledande politiker som nu Per Svensson helt missar att ta med dem när han skriver i sin text om vilka grupper som de stöder.

Har röstat på Socialdemo­kraterna i mina första val men de är alldeles för mycket på individual­istisk rikedom i dag. Hoppas att de återgår till vänstra sidan av sin politik och slutar följa högertrafi­ken som finns i samhället

Mikael

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden