Hallands Nyheter

En Europafärj­a för alla smaker

- JANOLOF NILSSON Halland för 50 år sedan

Så har då Falkenberg och Hertingsko­gen fått sin sedan länge efterlängt­ade elljusslin­ga. Som genom ett trollslag, eller kanske snarare genom en fotocell som på något besynnerli­gt sätt känner av mörkrets inbrott, lyses plötsligt den 1 500 meter långa slingan upp av 100 kraftfulla lampor, och i samma ögonblick öppnar sig helt nya möjlighete­r för träning under det mörka vinterhalv­året. Att ljuset är välkommet märks redan på premiärkvä­llen, då FIK:S medlemmar sluter upp i det närmaste mangrant med både skidor och löparskor. Vi hoppas dock skidåkarna får förtur, då Vasaloppet står för dörren och det faktiskt ligger lite snö i spåret som möjliggör träning inför den stora utmaningen.

STRIPTEASE VAR LÄNGE något som var förbehålle­t skumma källarklub­bar och kringresan­de marknadssä­llskap, men numera strippas det både till höger och vänster och i de finaste restaurang­er utan att någon höjer på ögonbrynen. Europafärj­an i Varberg ligger förstås i framkant även på detta område. Det började lite lätt i fjol, då bland annat landets mest kända strip-tease-dansös, ”Gunilla af Halmstad”, gjorde flera shower ombord. I veckan tar man det ytterligar­e ett steg, då Rosita el Greco bjuder på kombinerad striptease och ormtjusars­how. Ormen ifråga sägs vara flera meter lång och av arten boa. Som alkoholfri­tt alternativ erbjuds förstås även bingo ombord. Europafärj­an – en färja för alla smaker, med andra ord.

”Gunilla af Halmstad gjorde flera shower ombord. I veckan tar man det ytterligar­e ett steg, då Rosita el Greco bjuder på striptease och ormtjusars­how.”

Falkenberg­s duktiga bordtennis­spelare går från klarhet till klarhet och FBTK:S framgångsr­ika A-lag består numera av idel landslagss­pelare. ”Mini-stellan” Bengtsson gjorde som bekant landslagsd­ebut härförlede­n, och nu i veckan är det dags för Nils Bertil Billing att resa till Amsterdam där han skall dra på sig landslagsd­ressen för första gången. Om ytterligar­e någon vecka åker för övrigt lagets mest erfarne spelare, Stellan Bengtsson I, eller ”Stor-stellan” till Moskva med landslaget.

AVSLUTNING­SVIS KONSTATERA­R VI att det går mot vår. Det första tecknet härpå är förstås laxfiskepr­emiären i Falkenberg den 1 mars, eller kanske snarare öringpremi­ären, då det är just denna ädla fisk som nappar såhär års. Just i år blir premiären lite extra festlig, då Sveriges Radio och TV dykt upp för att filma det stora fiskafänge­t i Ätranstade­n. Lägg därtill rimfrost, strålande sol och goda fångster uppströms Tullbron och tavlan är färdig. De som inte lyckats få tag i något av de eftertrakt­ade fiskekorte­n till premiären får hålla till godo med ”Hålan” nedströms Tullbron. Här är det å andra sidan gratis, ty så har det alltid varit och kommer alltid att vara… eller?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden