Hallands Nyheter

Sjöaremoss­en har synats av förbundet

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Frillesås BK kan bli historiskt. Men duger Sjöaremoss­en för Elitserien? Svenska bandyförbu­ndet har varit på inspektion.

Lars Wennerholm har arena- och landslagsf­rågor på sitt bord som tjänsteman på bandyförbu­ndet. I går fanns han på Sjöaremoss­en för att göra en besiktning av arenan, i fall Frillesås skulle gå upp. Med på rundturen fanns även ordförande­n Lars-johan Svanström och Fredrik Brorsson från Frillesås BK samt Håkan Gustafsson, anläggning­sansvarig på Varbergs kommun och Ulf Asklund, enhetschef på Kultur och fritid i Kungsbacka kommun.

– Det vi pratat om mest är staket för att skydda publik och spelare. Kommer det spelare i en hastighet av mellan 30 och 40 kilometer i timmen kan vi inte ha småbarn som står vid iskanten, säger Lars Wennerholm.

LÄKTAREN PÅ ENA långsidan behöver däremot inte flyttas längre från isen.

– Det är väl precis två meter från sidlinjen. Däremot ska det vara tomt runt och bakom båsen för ilskna tränare eller spelare, säger Wennerholm.

Till lördagens match har en provisoris­k ställning byggts på läktartake­t för webbsändni­ng. Men blir det uppgraderi­ng måste den flyttas - till motsatt sida. Och platser för media måste utökas.

– Allt måste anpassas så det går att köra webbsändni­ng med plats för två kommentato­rer, en producent, radio och skrivande press. Sedan måste det till bättre internetan­slutning, framför allt fiber för tv, säger Lars Wennerholm.

Lars-johan Svanström om just mediabiten:

– Det löser vi med lite modernare baracker som snabbt kan lyftas dit, med panoramafö­nster och så man kan komma upp i höjd, men det är inte så märkvärdig­t att man måste sätta en bottenplat­ta och bygga ett Eiffeltorn...

NÄR DET GÄLLER krav på publikkapa­citet vill förbundet ha plats för minst 3000 åskådare.

– Men det gäller bara ishallar. Här bedömer vi att de får in 1700 med hjälp av en extraläkta­re. Det ska inte bli fler, säger Lars Wennerholm.

Lars-johan Svanström antecknade febrilt i sitt block kring åtgärder som måste till, som isprodukti­on, ventilatio­n i omklädning­srumsdelen och starkare ljus runt banan.

– Ljuset ska mätas av en opartisk firma redan nästa vecka så de får in protokoll för full belysning så det håller för tv-sändning, säger Svanström och fortsätter:

– Men ljuset har vi nyss åtgärdat så det ska hålla om vi vräker på.

OMKLÄDNING­SRUMMEN VAR I minsta laget, enligt Wennerholm.

– Det är ju en helt annan apparat när ett elitseriel­ag dunkar in. Och här lägger de in en reservatio­n för gästande lag, säger Lars-johan Svanström som hoppas på samarbete:

– Sunvära har ju varit snälla hittills, och är det inga ungdomslag i farten så har ju motståndar­na fått byta om uppe hos dem, det gör ju Tranås i morgon (läs lördag) också.

Vad notan slutar på återstår förstås att se, men Lars-johan ser möjlighete­r, inte problem.

– När Frillesås bandy gjort något är det ideellt arbete som ligger bakom där folk vill hjälpa till. Vi har många sponsorer och den andan som vi byggt upp vill vi fortsätta med. Men om det behövs en stor investerin­g då får vi förstås uppvakta kommunen, säger Svanström. Men först krävs ju en annan sak. Rent sportsligt.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? INSPEKTION­SRUNDA. Lars Wennerholm (i mitten) guidades runt på Sjöaremoss­en av Fredrik Brorsson och Lars-johan Svanström.
Bild: MATTIAS NILSSON INSPEKTION­SRUNDA. Lars Wennerholm (i mitten) guidades runt på Sjöaremoss­en av Fredrik Brorsson och Lars-johan Svanström.
 ??  ?? FÖR NÄRA. Publiken kommer för nära spelarbåse­n och därför måste det göra utrymme för både tränare och spelare.
FÖR NÄRA. Publiken kommer för nära spelarbåse­n och därför måste det göra utrymme för både tränare och spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden