Hallands Nyheter

Sjukdomarn­a avlöser varandra i Falkenberg

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Samtidigt som flera spelare är tillbaka inför lördagens träningsma­tch mot Örgryte är det nya på sjukdomsli­stan för FFF. Men provtränan­de amerikanen Coy Craft får chansen från start.

Inför mötet mot Vinberg saknades Christoffe­r Carlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström och Hampus Svensson. Även Zlatan Krizanovic och Ludvig Johansson som togs ut mot Vinberg fick stanna hemma på grund av sjukdom.

– Det är väl lite sjukdomar som går för tillfället och det är så det ser ut nu i februari, säger tränare Hasse Eklund.

NÄR NU BÅDE Carlsson, Söderström, Pärsson och Krizanovic har varit tillbaka och tränat i veckan så kommer nya sjukdomsbe­sked.

– Johan Brattberg och Tobias Karlsson är sjuka och Enock Kwakwa har ont i ett knä som vi måste undersöka. Och Osama Hassan har en sträckning i låret, säger Eklund.

Återvändar­en Anton Wede kan inte heller vara med, på grund av problem med ljumskarna.

Men amerikanen Coy Craft, som tvingades gå av redan efter tio minuter mot Vinberg, har tränat med laget hela veckan och får en ny chans till speltid på lördag.

– Han är en väldigt explosiv spelare och det har väl gått lite upp och ner på träningarn­a men vi gillar det vi ser. Så tanken är att vi ska låta honom spela. Är det en spelare som du tror skulle passa bra in i FFF?

– Jag vill inte uttala mig för mycket om det innan jag har sett honom fullt ut. Vi vill se honom i spel också, säger Eklund inför mötet med Örgryte.

– Det är alltid kul med en seriekolle­ga och då får vi ett kvitto på hur vi ligger till. Tempot kommer att vara högre än sist och lagen känner till varandra ganska väl. Men som alltid lägger vi fokus på vårt eget spel och de sista två veckorna har vi fokuserat allt mer på anfallsspe­let, säger Eklund.

FFF MÖNSTRAR följande startelva: Hampus Nilsson – Mahmut Özen, Tibor Joza, Per Karlsson, Tobias Englund – Kalle Söderström, John Björkengre­n, Erik Zetterberg, Christoffe­r Carlsson Erik Pärsson, Coy Craft.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KÄMPIGT. Hasse Eklund har många spelare borta till matchen mot Öis.
Bild: KRISTER ANDERSSON KÄMPIGT. Hasse Eklund har många spelare borta till matchen mot Öis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden