Hallands Nyheter

HK Varberg kan säkra kvalplatse­n

Live-tv

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

En seger för HK Varberg i lördagsmat­chen och det blir som sämst kval till Handbollsl­igan. – Vi ska vinna varenda match, men det där tänker vi inte på, säger Jesper Sivertsson.

Kval till Handbollsl­igan, det var målet inför säsongen för HK Varberg. Nu är man nästan där. En seger mot Linköping skulle betyda att det som sämst blir en fjärdeplat­s, oavsett hur det går i andra matcher.

Men det är inget drömmotstå­nd man ställs mot. Faktum är att Varberg förlorat båda gångerna Linköping gästat i Allsvenska­n.

– Däremot slog vi dem två gånger här hemma när vi kvalade oss kvar för tre år sedan, säger tränare Hasse Karlsson.

I höstmötet blev det 29–29 efter att Jesper Sivertsson gjort matchens två sista mål på straff. Kvittering­en kom med bara två sekunder kvar.

– Vad jag minns så var vi inte nöjda med den matchen. Vi gjorde många tekniska fel och de kunde kontra, säger Sivertsson.

FÖR DEN SOM följer HK Varberg är det en van syn att se Jesper Sivertsson stega fram mot straffpunk­ten.

– Jag har tagit straffar i alla lag som jag spelat i. Jag har alltid tränat mycket på det. Hur blir man en bra straffskyt­t då?

– Det gäller att skjuta i olika lägen. Hallands Nyheter sänder matchen mot Linköping på vår sajt hn.se. Sändningen startar 14.50 och matchen kommentera­s av Simon Carlsson. Nu tittar ju alla lag på video så de har bra koll på en, säger Sivertsson.

Förra helgen vann Linköping mot Amo, smålänning­arna som vann tämligen enkelt i Varberg för några veckor sedan.

– Deras styrka ligger i försvarsoc­h målvaktssp­elet. Sen har de bra kontringss­pelare och vill springa mycket, säger Hasse Karlsson.

Alla spelare är friska och krya och bortsett från långtidssk­adade Charles Eliasson och Anton Jönsson kan Karlsson välja fritt.

– DET HAR varit en bra träningsve­cka, enda som hänt var att Filip (Berentsen) fick åka och tejpa ögonbrynet efter träningen i måndags. Vad var det som hände?

– Nej han fick en armbåge av Adam Lagergren, det är sådant som händer. Adam såg väl en chans att komma in i laget, skrattar Karlsson som hoppas på storpublik i gratismatc­hen.

– Det är alltid kul och vi hoppas det blir fullt, även om konkurrens­en är stor från andra matcher.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SEGERDAGS. Oavgjort i höstas och förlust hemma förra våren. Nu vill Varberg ha en seger mot Linköping.
Bild: KRISTER ANDERSSON SEGERDAGS. Oavgjort i höstas och förlust hemma förra våren. Nu vill Varberg ha en seger mot Linköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden