Hallands Nyheter

Nu får Fvbk-tjejerna chans att teve-briljera

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Falkenberg­s VBK:S herrar har en viss vana vid att teve-bevakas. Nu är det dags för tjejerna att få visa upp sig.

Fast motståndet är inte enkelt för Fvbk:orna, som fick en gratisplat­s till årets division ett. På andra sidan nätet väntar Engelholms B-lag.

Det kan möjligen låta enklare, ett B-lag ska väl kunna besegras. Men. Engelholm är ett topplag i högstaseri­en och klubbens B-lag består till stor del av elittjejer som trappat ned.

DET VISAR SIG också i tabellen, där Engelholm B toppar serien. Och förra mötet med Falkenberg­s VBK var ensidigt i skånsk favör – 3–0 i set och stora setsiffror.

–Klart att det blir tufft, medger FVBK:S lagledare Inger Svensson. Men tjejerna spelade bra senast mot tabelltvåa­n Göteborg och tog ett set.

FVBK skulle egentligen ha spelat i division två under innevarand­esäsong. Men det blev en gratisplat­s till ettan och det tog man.

– Det har gått över förväntan i serien, tycker Inger. Vi har hängt med i de flesta matcherna och sällan varit utspelade. Ja, det ska i så fall vara i förra mötet med Engelholm B...

Så nu ges det chans till revansch, inför HN:S tevekamera...

KANSKE INTE SÅ att Falkenberg kan matcha Engelholm B fullt ut, men bjuda på tufft motstånd i alla fall.

Förhoppnin­gsvis ska FVBK kunna mönstra ordinarie manskap, om bara vänsterspi­kern Olivia Ahlqvist kan fixa ledigt från jobbet.

– Hon är viktig för oss, Olivia genomgick riksidrott­sgymnasiet i Falköping och har mycket volleyboll i sig, säger Inger Svensson.

FVBK har också haft spelare som provat på i Hylte/ Halmstads elitseriel­ag. Både Jenny Karlsson och Sofie Bengtsson har testat där.

– Nu tror jag att båda slutat med volleyboll­en, säger Inger. Vi har försökt locka tillbaka Jenny, hon var på någon träning också, men blev besviken över sin egen insats.

Det är inte helt enkelt att trappa ner efter att ha spelat på en avsevärt högre nivå.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? FVBK:S tjejer möter serieledan­de Engelholm B i Falkhallen på söndag. HN är på plats med kamera och kommentato­r.
Bild: ROBERT BOMAN FVBK:S tjejer möter serieledan­de Engelholm B i Falkhallen på söndag. HN är på plats med kamera och kommentato­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden