Hallands Nyheter

En ny Zein briljerade längst bak

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Böljan prövade en ung målvakt i träningsma­tchen mot Jitex. Lägg namnet Mariam Zein på minnet!

BÖLJAN JITEX

(2–0)

3 1

Mariam Zein är född 2002 och fick chansen mot klassiska Jitex, numera ett division 1-lag. Hon är syster till bröderna Ali och Osman Zein, i Varbergs Gif och Stafsinge IF.

– Nu är du bäst i familjen var det någon som sa i publiken, sa tränare Tobias Barin som var nöjd med hennes agerande.

– Jättekul att se. En ung tjej utan nerver kändes det som, och hon fick göra några fina räddningar.

Böljan inledde starkt och 2–0 efter första halvlek var rättvist. Ida Lindqvist satte en frispark och Matilda Johansson hamnade också i målprotoko­llet.

– Första 35 minuterna har vi mycket bollinneha­v. Vi jobbade mycket med ”possession” och att hålla bollen inom laget och gå på spelvändni­ngar. Med de två tidiga målen kom också självförtr­oendet.

Sedan kom Jitex in i matchen mer.

– De flyttade upp sitt spel och satte oss i knepiga situatione­r. Vi tog felbeslut och fuskade i vårt arbete. Det var inte så att de tog över, men det jämnade ut sig spelmässig­t.

Andra halvlek slutade 1–1, Vilma Rydell satte 3–0 innan Mariam Zein fick släppa in Jitex reducering i slutet av matchen.

– Vi ändrade vårt spelsätt i andra. Vi testar ju olika sätt att arbeta offensivt och defensivt. Vi hamnade fel i vår press och det blev mer att vi fick kriga i andra halvlek. Men det är nyttigt att vi får offra oss, för det kommer komma många sådana situatione­r i år, sa Barin.

Böljan saknade några spelare som befinner sig på resa. De kommer tillbaka under nästa vecka. Rössö väntar i nästa träningsma­tch på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden