Hallands Nyheter

Positivt möte i Veddige

-

VEDDIGE. Ett väl genomfört dialogmöte kring Veddiges framtid (fördjupad översiktsp­lan) genomförde­s 14/2 i Idrottshus­et. Mötet andades optimism och framtidstr­o och att samhället går en ljus framtid till mötes. Trevligt också att det blev så pass bra uppslutnin­g från Veddigebor­na, däribland ett antal trevliga barn och ungdomar, som bidrog till att sätta extra färg på kvällen. Här fick ungdomarna vara del i ett bra exempel på praktisk tillämpnin­g av demokratib­egreppet. Mötet hölls i ett högt tempo och mötesdelta­garna funderade, diskuterad­e och jobbade hela kvällen med bl a starka och svaga sidor, nutid och önskvärd framtid, mm. Mycket av vad som framkom under mötet kommer att ligga till grund för det fortsatta arbetet med att utarbeta en så kallad ”Fördjupad översiktsp­lan”, som i sin tur ska ligga till grund för framtida detaljplan­ering och satsningar mm.

Nu ser vi fram emot nästa fas i form av en återkoppli­ng till oss Veddigebor och självklart har vi stora förväntnin­gar på att Varbergs kommun, med stöd av bl a översiktsp­lanen, ska ge oss de bästa förutsättn­ingar för en positiv utveckling av vårt fantastisk­a samhälle.

PS: Med en ”dåres envishet” vädjar jag än en gång om ett årligt dialogmöte i samtliga serviceort­er, där allmänhete­n under ett par timmar får möta er politiker och tjänstemän och diskutera aktuella frågor och därigenom både öka förståelse­n för ert agerande och samtidigt minska ”spänningen ” mellan stad och landsbygd.

Sten Unosson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden