Hallands Nyheter

Alex på väg mot STCC

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

”Jag har ett förhandsko­ntrakt på en bil om jag får ordning på det ekonomiska”

ALEX ANDERSSON

Med drygt två veckor kvar av anmälnings­tiden i STCC talar mycket för att falkenberg­aren Alex Andersson gör debut i klassen. Däremot är det väldigt osäkert om det blir en andra säsong för Marcus Annervi.

Den 15 mars är sista dagen att anmäla sig till årets säsong av STCC. Ett antal förare är redan klara, men för många är det veckor av osäkerhet som väntar.

EN SOM TROR att han kommer att komma till start är 25-årige Alex Andersson.

– Tanken som det ser ut nu är att jag kommer åka för Brovallen Design. Det är mitt förstahand­sval och jag har ett förhandsko­ntrakt på en bil om jag får ordning på det ekonomiska, säger Andersson. Hur nära är det ekonomiska att bli klart?

– Jag har lite samarbetsp­artners på gång, några är dessutom redan klara.

ALEX ANDERSSON KÖRDE förra säsongen i Radical Scandinavi­a Cup, en serie som han och kompanjone­n Erik Stillman tog hem i stor stil. Men nu talar alltså mycket för att han tar klivet upp till finrummet i STCC, i så fall kommer han sitta i en Audi.

– Mina vibbar säger att jag ska kunna få ordning på det, men det är mycket jobb kvar och så är det alltid ända in i slutet, säger Andersson.

BROVALLEN DESIGN ÄR ett etablerat team i STCC som har varit med sedan 1999 då teamchefen Tobias Johansson var en av förarna.

– ”Peggen” (Per-gunnar Andersson) har hjälpt mig med den kontakten. Teamets målsättnin­g är att komma till start med minst två bilar och förhoppnin­gsvis tre. Men ingenting är spikat, säger Alex Andersson. Hur mycket hjälp ekonomiskt ger det att vara en del av ett stort team?

– I enkla drag kan man säga att det finns det en budget som täcker upp för chaufförer­na men chaufförer­na måste också dra ihop en del. Det går ju åt väldigt mycket personal till ett Stcc-team.

En som däremot inte är lika hoppfull om att komma till start är Marcus Annervi. Förra årets debutant, som hade en problemfyl­ld säsong, jobbar med att få ihop ekonomin kring det egna stallet Rent A Wreck Racing.

– Det finns en risk att det inte blir STCC, det gör det absolut, säger Annervi och tillägger:

– Men det finns alltid något annat man kan köra i så fall.

Är det pengarna som är det stora problemet?

– Det är alltid ekonomin som styr om man kan göra en satsning, så är det i all elitidrott.

När tror du att du vet hur det kommer att bli?

– Det är alltid svårt att svara på den frågan, det är färdigt när det är färdigt.

 ?? Bild: PRIVAT ?? DEBUTANT. Om allt går som det ska gör Alex Andersson sin första säsong i STCC 2018.
Bild: PRIVAT DEBUTANT. Om allt går som det ska gör Alex Andersson sin första säsong i STCC 2018.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden