Hallands Nyheter

Nej till gratisbad kritiseras

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

Det ser inte ut att bli något gratis bad för äldre. Men Socialdemo­kraterna anser inte att kommunstyr­elsen tagit ett genomtänkt beslut.

Förslaget kommer från början från Roland Ryberg (S).

Det var i april i fjol som motionen om att införa fri entré till kommunala badanläggn­ingar för personer över 65 år lämnades in till kommunfull­mäktige.

HN HAR TIDIGARE berättat om förslaget, som skulle ge pensionäre­r bosatta i kommunen möjlighet att bada gratis under vissa tider på dygnet.

Kommunstyr­elsen beslutade på tisdagen att föreslå avslag på motionen, med hänvisning till bristande kapacitet under bygget av den nya simhallen på Håsten. När den står klar kommer prismodell­en för bad att ses över.

”I motionen står det inte någonting om tidpunkt för genomföran­de av förslaget.”

JANA NILSSON (S)

Men Socialdemo­kraterna reserverar sig mot beslutet.

”I motionen står det inte någonting om tidpunkt för genomföran­de av förslaget och det är naturligtv­is helt fel tidpunkt att genomföra en sådan förändring i ett skede när vi står för denna nybyggnati­on”, står att läsa i reservatio­nen underteckn­ad av Jana Nilsson (S).

KULTUR- OCH fritidsnäm­nden har i ett remissyttr­ande uttryckt en positiv inställnin­g gentemot förslaget, som syftar till att ge alla pensionäre­r oberoende av ekonomiska förutsättn­ingar att hålla sig i fysisk form.

”Mot denna bakgrund bör fullmäktig­e besluta att bifalla motionen med tillägget att det skall gälla från det att den nya anläggning­en på Håsten tas i drift 2021”, konstatera­r Jana Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden