Hallands Nyheter

Marie Ahlsten lyfter i veteran-em

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

När Sverige för första gången någonsin arrangerar veteranem i styrkelyft kan det bli medalj för Marie Ahlsten från Falkenberg.

Marie Ahlsten är uttagen till veteran-em som startar på tisdag i Helsingbor­g.

– Jag ska vara med i landslagst­ruppen. Det är ofattbart! Det känns jätterolig­t och väldigt nervöst, säger Marie Ahlsten några dagar innan tävlingen drar i gång.

– Nu ska jag bara sova äta och vila.

MARIE AHLSTEN, 52 år, tog Sm-silver i styrkelyft i våras. Det banade väg för en plats i truppen som samlas i Helsingbor­g för att bevisa vem som är starkast i Europa. Strax efter jul blev listan över vilka deltagare som får åka till EM klar. Sedan dess har Marie Ahlsten tränat målmedvete­t.

– Jag har chans på medalj, men jag tror inte på guld. Den som jag tror vinner har lyft sammanlagt 380 kilo. Jag ligger på 352,5 kilo. Men jag satar på medaljplat­s. På pappret har jag en chans, men mycket hänger på dagsformen.

MARIE AHLSTEN RESTE sig ur soffan och började träna för fem år sedan. Efter några års träning ville hon testa hur stark hon kunde bli. Efter två månaders träning ställde hon upp i sin första tävling och tredje gången hon tävlade gick det riktigt bra. Den 25 april i år tog hon silver på SM för veteraner.

I veteran-em i Helsingbor­g tävlar veteraner från 40 år och uppåt. I den klass som Marie Ahlsten tävlar ingår deltagare mellan 50 och 59 år. Sverige har tävlingens äldsta lyftare, Emil Alin, som hunnit fylla 82 och tränar och tävlar för Lidingö Atletklubb. Deltagare från 24 länder kommer till Helsingbor­g för att göra upp om medaljerna. Marie Ahlsten tävlar på tisdag den 6 mars.

”Jag har chans på medalj, men jag tror inte på guld.” MARIE AHLSTEN, styrkelyft­are

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden