Hallands Nyheter

En sjungande hundsports­fan

HN GRATTAR: SANDRA ODHAGE FYLLER 30 ÅR DEN 4 MARS

-

Hon sjunger från morgon till kväll samtidigt som hon bollar sin tid mellan tre små pojkar och två busiga hundar.

”Några av mina närmaste vänner har jag träffat genom Smule.”

– Bra, vad duktig du är, säger Veddigebon Sandra Odhage när Brave följer hennes minsta vink.

Sandra och hennes dogo argentino tränar Nose work, en relativt ny sport i Sverige, där hunden spårar dofter på olika föremål – både inomhus och utomhus. I en vagn bredvid sitter Wilmer, sex månader, och tittar storögt på dem.

– Jag har alltid älskat hundar och tjatade till mig en labrador/border collie när jag var elva år. Vi tränade allt möjligt tillsamman­s och hon lärde sig flera cirkustrix. Min extramamma som jag var hos på helgerna var vallhundsi­nstruktör vilket gjorde att jag blev ännu mer intressera­d av hundar.

FÖRUTOM ATT SYSSLA med olika hundsporte­r är Sandras stora intresse sång och musik. För sex år sedan kom hon i kontakt med ett stort digitalt nätverk för människor som älskar att sjunga. Appen funkar så här: man lägger upp en låt och sedan kan den som vill sjunga med. I stort sett kan hur många som helst ansluta sig till samma låt – och vips så är man med i en massduett.

– Några av mina närmaste vänner har jag träffat genom Smule. Jag var även med och startade den svenska gruppen ”Thesweeds” och vi har flera roliga projekt på gång. Bland annat jobbar vi på att få svenska artister att ansluta sig och folkkära Laleh står överst på den listan. Jag är även ambassadör för Sverige via Smule, berättar Sandra.

I NOVEMBER SAMLADES medlemmar från hela landet i Sällstorps bygdegård för att fira gruppens treårsjubi­leum. Och flera vänner som hon träffat genom nätverket var med på hennes bröllop som gick av stapeln i september 2016.

– Vi hade ett sjungande bröllop och vi sjöng Christina Perris ”A thousand years” för gästerna. Det blev väldigt uppskattat. Hon fortsätter: – Vi brukar alltid fira alla medlemmar med en sång på deras födelsedag så nu väntar jag med spänning på vad de ska hitta på till min 30-årsdag.

Även om ”Thesweeds” och

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? HUNDSPORT. Sandra Odhage fastnade för Nose work. En sport där hunden söker efter dofter. Här tränar hon dogo argentinon Brave. Rasen användes ursprungli­gen som jakthund i Argentina.
Bild: ANNIKA KARLBOM HUNDSPORT. Sandra Odhage fastnade för Nose work. En sport där hunden söker efter dofter. Här tränar hon dogo argentinon Brave. Rasen användes ursprungli­gen som jakthund i Argentina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden