Hallands Nyheter

Mattias missar tränar-karriärens roligaste match

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Tvååkers IF har ingenting att spela för inför sista gruppspels­matchen i Svenska cupen mot Helsingbor­g, på pappret. Men man har allt att vinna om man frågar tränare Mattias Lindström.

Snöpligt nog så får nu inte Lindström chansen att från tränarposi­tion leda Tvååker i matchen mot ”sitt” Helsingbor­g. Detta efter att ha blivit utvisad sent i matchen mot Norrköping för att ha sparkat till en kon.

Helsingbor­g är klubben där Lindström både inledde och avslutade karriären. Han har blivit en ikon för Skåneklubb­en.

Dessutom är klubbkompi­sen, som han gick tränarutbi­ldningen ihop med, Christoffe­r Andersson assisteran­de tränare i HIF.

– Nu spelas matchen inte på Olympias huvudplan utan på konstgräse­t, men jag får parkera mig på läktarplat­s och försöka isolera mig så folk inte fokuserar på mig, skrattar Mattias Lindström.

MEN HAN MEDGER samtidigt att det känns surt att missa mot just Helsingbor­g.

– Jag har aldrig varit i den här situatione­n tidigare så jag kan ju inte jämföra med någonting men det känns spontant väldigt tråkigt för mig personlige­n, såklart. Det är jättesynd att inte kunna vara med och jag hade gärna sått där nere vid sidlinjen. Men är man med i leken får man leken tåla, så enkelt är det bara.

ISTÄLLET BLIR DET assisterad­e tränare Andree Johansson som får leda laget.

– Nu gäller det verkligen att visa vad vi går för och bevisa att vi inte är ett one hit wonder. Vi har gjort två bra matcher trots förlust och måste göra klart det vi har påbörjat. Allt har med inställnin­gen att göra och jag hade inte accepterat att vi åker ner och inte gör vårt bästa. Men jag vet att spelarna är taggade och Andree kommer klara det galant. Hur skönt hade varit att få tvåla dit HIF på hemmaplan?

– Vi vill gärna avsluta med seger och det ska jag inte sticka under stol med att jag vill jättegärna vinna mot Helsingbor­g. Jag pratade med Christoffe­r och försökte luska lite men han var svårflörta­d. Men vi vet att de kommer ställa bästa laget de har och måste satsa allt framåt. Något som innebär att de öppnar upp sig bakåt och ger oss möjlighet att hitta en lucka.

”Vi vill gärna avsluta med seger och det ska jag inte sticka under stol med att jag vill jättegärna vinna mot Helsingbor­g.”

MATTIAS LINDSTRÖM

 ??  ??
 ?? KRISTER ANDERSSON ?? OMBYTTA ROLLER. På lördagen blir det assisteran­de tränare Andree Johansson som ensam får leda Tvååker då Mattias Lindström är utvisad.bild:
KRISTER ANDERSSON OMBYTTA ROLLER. På lördagen blir det assisteran­de tränare Andree Johansson som ensam får leda Tvååker då Mattias Lindström är utvisad.bild:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden