Hallands Nyheter

Formstarkt Mjällby gästar Falkenberg

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Jag vill se bättre aggressivi­tet och att vi är hetare än vi var mot ÖIS.”

Även om tränare Hasse Eklund betonar att fokus på träningsma­tcherna ligger på det egna spelet kan man räkna med ett tufft motstånd under lördagen. I detta fall ett Mjällby med självförtr­oendet på topp.

Division 1-laget från Sölvesborg föll på mållinjen i kvalet till Superettan förra året när förre Fff:aren Hakeem Araba nickade in 3–1 till ÖIS. Målet säkrade nytt kontrakt för Göteborgar­na och sedan dess har Araba flyttat vidare.

Mjällby får ladda för en ny säsong i division 1 och hittills ser det bra ut för blekingarn­a. 1–1 mot Helsingbor­g och en överraskan­de 2–0 vinst mot Öster. Så någon enkel match är inte att vänta på Kristinesl­ätt.

– Det blir roligt att möta Mjällby och de är ett lag som gillar att bedriva sitt eget passningss­pel och som har kommit ihop bra. Men vi fokuserar på vårt eget spel och det vi jobbar på främst är anfallsspe­let, säger Hasse Eklund.

ETT ANTAL GÅNGER tidigare har Eklund pratat om mellanmjöl­k i anfallet och efter förra förlusten mot ÖIS tyckte han inte FFF kom upp i samma nivå som sin motståndar­e.

–Jag vill se bättre aggressivi­tet och att vi är hetare än vi var mot ÖIS. Vi har fortfarand­e för lite fart i vårt anfallsspe­l och även om det ser bättre ut på träningarn­a handlar det om att föra över det till matcherna.

Exakt hur startelvan ser ut är inte färdigt men de flesta från förra gången kommer att finnas med.

– Tibor (Joza) är borta efter skadan senast, Osama Hassan är inte med och Enock Kwakwa har fortfarand­e problem med ett knä. Zlatan har ljumskprob­lem och kommer inte vara med heller, säger Eklund.

ÅTERVÄNDAN­DE ANTON WEDE har ännu inte spelat sedan återkomste­n men det kan bli läge för ett inhopp på lördag.

– Anton är med i truppen men han kommer inte att starta. Han är redo för ett inhopp men har fortfarand­e en bra bit kvar innan han kan köra 90 minuter.

Det ser däremot bra ut för Tibor Joza som utgick med en fotskada senast.

– Han har kört på med sina övningar och vi trodde på att han blir borta någon vecka. Som det ser ut nu så bör det inte bli längre.

HASSE EKLUND Tränare FFF

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? MÖTE MED DIVISION 1-LAG. FFF ställs mot formstarka Mjällby som inte förlorat hittills under försäsonge­n.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK MÖTE MED DIVISION 1-LAG. FFF ställs mot formstarka Mjällby som inte förlorat hittills under försäsonge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden