Hallands Nyheter

Bahta i final – trots fallet

- CARL GÖRANSSON/TT

Meraf Bahta ramlade i försöket på 1 500 meter och såg ut att ha tävlat klart i inomhus-vm. Efter granskning fick svenskan – som dock skadade vaden i fallet – en plats i finalen.

”Meraf i final efter att ha blivit fälld! Ny chans i morgon”, skriver Bahtas tränare Ulf Friberg på Twitter knappt en timme efter dramat i Birmingham.

På torsdagen drabbades Bahta av håll i finalen på 3 000 meter och föll som en sten i fältet under sista kilometern. Bahta slutade tolva då.

På 1 500 meter var det tänkt att revanschen skulle komma för löparen som har visat så fin form tidigare i vinter. Men med drygt två varv kvar av fredagskvä­llens försök snubblade Bahta till på upploppet, föll pladask i backen och hamnade rejält på efterkälke­n. Det var svårt att med blotta ögat se om Bahta fälldes av amerikansk­an Colleen Quigley eller om hon föll på egen hand.

– En av mina medtävlare ramlade framför mig, det blev stökigt och jag trampade på henne, vilket måste ha gjort att det smärtade ännu mer, sade Quigley själv enligt internatio­nella friidrotts­förbundet IAAF.

Att hinna reparera fallet var hur som helst uteslutet och efter målgången – Bahta slutade åtta – var 28-åringen fullkomlig­t otröstlig. Med händerna för ansiktet leddes hon ut ur arenan och genom den mixade intervjuzo­nen, utan att ge några kommentare­r över huvud taget.

Till slut kom alltså beskedet att Bahta får springa final ändå. Men hon blev skadad i samband med fallet.

”Hon har fått sy sex stygn i vaden så start i morgon kan bli svårt...”, skriver Friberg på Twitter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden