Hallands Nyheter

80 kilo ost stals i Skrea

- MARCUS ÅLSNÄS marcus.alsnas@hn.se SKREA

Det var inte första gången som Skrea Ost drabbats av inbrott. Men vid det första tillfället var det pengar som stals, denna gång blev även ost och kött för en stor summa inbrottstj­uvarnas byte.

Inbrottstj­uvar slog på lördagen till mot gårdsbutik­en i Skrea och plockade med sig närmare 80 kilo ost samt stora mängder kött. – Det känns jättesnope­t, pengar kan jag förstå att man stjäl men allt det andra, säger en av delägarna i Skrea Ost.

Skrea Ost har tidigare råkat ut för inbrott. Förra gången gången tog tjuvarna sig in i lokalen och stal pengar.

Men den här gången är det alltså inte enbart pengar som saknas utan även stora mängder varor från lagret – och för betydande belopp. Hur mycket är svårt att veta innan allt har räknats.

KUPPEN SKEDDE av allt att döma i skydd av nattens mörker:

– När vi kom hit på lördagsmor­gonen så har de varit inne och öppnat alla lådor och rotat runt överallt här inne. Inne på lagret ser vi sedan att de har varit och plockat massvis med ost och en frys har de tömt på kött, säger Monica Bondesson som är en av delägarna i Skrea Ost.

HON KONSTATERA­R ATT inbrottet måste ha tagit mycket längre tid att genomföra än förra gången det begav sig. Den gången gick gärningsma­nnen eller gärningsmä­nnen i princip bara in och ut ur lokalen efter att ha länsat butiken på pengar.

Men den här gången måste gärningsmä­nnen ha tagit mer tid på sig och haft väl tilltagna och för situatione­n väl anpassade fordon för att få med sig allt kött.

– De måste ju ha sprungit fram och tillbaka flera gånger för att få med sig allt. Förra gången var de inne och bara snodde pengar men nu har de varit noggranna och verkligen tittat överallt.

Butiken kunde ha öppet som vanligt under lördagen trots inbrottet men nu börjar det långdragna arbetet med att gå igenom vad som saknas och vad som är kvar och hur mycket all stulen ost och allt stulet kött kan vara värt.

– Nu är jag inte säker men närmare 70 eller 80 kilo ost tror jag saknas och så tog de då lamm- och griskött. I rena pengar kanske de fick med sig 3 000 kronor men varorna är säkert värda tiotusenta­ls kronor, säger Monica Bondesson.

VARORNA TROR HON att gärningsmä­nnen kommer försöka sälja vidare till olika mindre nogräknade restaurang­er och gatukök och andra mindre seriösa näringsidk­are inom restaurang- och matsektorn.

– Det känns ju som att det är någonting sådant de har tänkt. Varför skulle man annars stjäla sådana enorma mängder mat. Jag hoppas verkligen att om det är någon som har sett något så får de gärna höra av sig till polisen. Här ute är så öppet och de måste ha varit här ett tag så jag hoppas verkligen att det finns folk som har tips.

”Det känns ju som att det är någonting sådant de har tänkt. Varför skulle man annars stjäla sådana enorma mängder mat. Jag hoppas verkligen att om det är någon som har sett något så får de gärna höra av sig till polisen” MONICA BONDESSON delägare

 ??  ??
 ?? Bild: MARCUS ÅLSNÄS ?? VEM TOG OSTEN? Närmare 80 kilo ost försvann efter ett inbrott i Skrea Osts butik i lördags.
Bild: MARCUS ÅLSNÄS VEM TOG OSTEN? Närmare 80 kilo ost försvann efter ett inbrott i Skrea Osts butik i lördags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden