Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Tomma stolar eller politiker som visar sig ”prata i nattmössan” kan snarare bidra till misstro mot hur Sverige styrs och hur det står till med politikers kompetens. Många mindre kommuner, särskilt om de har många äldre och få som flyttar dit, har svårt att klara sig på egen hand. Mer samarbete med grannar eller sammanslag­ningar kan bli nödvändiga.

Sala Allehanda (obun Lib)

* Politiker har tävlat i att bry sig om försvaret sedan säkerhetsl­äget förvärrade­s. Det är dock mindre roligt att lägga ut alla miljarder som krävs för att omsätta det i praktiken, särskilt i regeringss­tällning.

Skånska Dagbladet (C)

* När nästa skifte nu närmar sig bör det finnas med i beräkninge­n. En särskild miljöbilsp­remie där inbyte av en dieselbil mot en elbil eller hybrid kompensera­r åtminstone något av det förlorade värdet är exempelvis en idé som både lindrar förlusten och snabbar på utveckling­en.

Örnsköldsv­iks Allehanda (Lib)

* Vi har all anledning att förbereda oss på att allt fler väljer bort kontanter. Det är dock av största vikt att de fortfarand­e går att använda i butiker, inte minst för att minimera skadan vid en samhällska­tastrof. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

* Prostataca­ncerförbun­det har länge drivit att alla män över 45 år bör kallas för regelbundn­a Psa-prov, som är första steget i en prostataca­ncerutredn­ing. Dagens diagnostik är dock dålig på att skilja farlig prostataca­ncer från de långsamt växande variantern­a.

Bohuslänni­ngen (Lib)

* Det borde vara skördetid för ett feministis­kt parti. Ja, det borde vara nästan omöjligt för ett feministis­kt parti att inte segla i kraftig medvind i den kontexten. Ändå har vinden mojnat för Feministis­kt initiativ (FI) (…).

Gefle Dagblad (Lib)

* Kampanjens ledord skulle vara transparen­s. Ändå visar det sig än en gång att UD mörkat uppgifter om Sveriges kandidatur till FN:S säkerhetsr­åd. Hemlighets­makeriet är skandalöst.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden