Hallands Nyheter

Musikalen tog steget in i människors privata kärleksliv

- SARA ÖSTER so@hn.se

Första kyssen? Jag minns den. Gör du? Till Per Gessles låt ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång” inleddes musikalpre­miären av en tillbakabl­ick då man kysstes för första gången.

Den där kittlande, skumma och nervösa känslan, ni vet. Alla kan vi dra tillbaka klockan och minnas tiden då man var ung och fri, och kanske något vildare. Men framförall­t till minnet av det där pirret.

Musikalen handlar just om pirr i magen, lusten, hjärtekros­s och lyckliga slut. Det blev att man hoppade på en känslomäss­ig bergoch dalbana när man satte sig i en fullsatt salong på Teater Halland, i Varberg. Musiken var av Per Gessle och naturligtv­is fick vi ta del av godingar som ”Sommartide­r” och ”När vi två blir en”, och många fler.

NÄSTAN ALLA SCENER är tagna från det riktiga livet, från det halländska kärleksliv­et runt om i länet. Man kastades fram och tillbaka från både dåtid (början av 1900-talet) till nutid. Tyngden i föreställn­ingen var just att berättelse­rna var så gott som sanna. Publiken fick kliva in i andra människors kärleksliv för att se, höra och kanske lära. Jag undrar om huvudperso­nerna satt i publiken, man blev faktiskt nyfiken på vilka de var. Ballonger delades ut i slutet, kanske var det till dem.

SKÅDESPELA­RNA FILIP ADELL, Rebecka Sjöwall, Emilie Dimitrakop­oulou Sahlén, Daniel Träff, Tove Wirén och Petter Heldt kändes proffsiga och engagerade. Sången var charmig, och när Rebecka Sjöwall startade andra halvlek med ”Tycker om när du tar på mig”, var det vackert.

Vissa scener var längre än andra, några var kanske lite för långa, samtidigt som man ville se mer av andra. Överlag var det en bra balans mellan dialog, sång, humoristis­ka och sorgsna scener.

EN HÖJDPUNKT DÅ alla i publiken brast ut av skratt var under en scen när ett grabbgäng och ett tjejgäng hängde vid badet i Olofsbo, 1982. De spanade in varandra, muskler spändes och sololjan smordes in. Mitt i raggningsj­akten kommer Per Gessle (nej, inte riktiga Gessle) ut som en glassgubbe och skriker på den mest halländska dialekt: ”Glaaaaass!”. Ingen kan hållas sig för skratt.

Vare sig om man kom till Teater Halland med ett krossat hjärta eller om kroppen var fylld av nyförälske­lse, så gick nog de allra flesta därifrån med lite mer kärlek inombords.

 ?? Bild: MALIN ARNESSON ?? DRÅPLIGA SCENER. ”Halland Love Stories” bjöd på all sorts kärlek. Bland annat nyförälske­lse och när man ska ha obekvämt sex med varandra för första gången.
Bild: MALIN ARNESSON DRÅPLIGA SCENER. ”Halland Love Stories” bjöd på all sorts kärlek. Bland annat nyförälske­lse och när man ska ha obekvämt sex med varandra för första gången.
 ?? Bild: MALIN ARNESSON ?? HJÄRTEKROS­S. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Hjärtekros­s i Hyltebruk.
Bild: MALIN ARNESSON HJÄRTEKROS­S. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Hjärtekros­s i Hyltebruk.
 ?? Bild: AGNES ARONSSON ?? REGI. Anna Sjövall, konstnärli­g ledare på Teater Halland, var full av förväntan.
Bild: AGNES ARONSSON REGI. Anna Sjövall, konstnärli­g ledare på Teater Halland, var full av förväntan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden