Hallands Nyheter

Täby knockade till Warberg IC efter lovande start

- MATTIAS NILSSON

”Givetvis är hon viktig för oss, men fasen, vi saknade flera stycken och det blir mest påtagligt med en ganska tunn trupp att hålla upp energin” CAMILLA HALLDÉN, WICS LAGKAPTEN OM AVSAKNADEN AV THERESE

ARNESON

Warberg rasade ihop efter en lovande start. – Vi orkar inte hålla uppe aggressivi­teten tyvärr. Vi gav dem tid att prickskjut­a och göra många mål, sa lagkaptene­n Camilla Halldén.

Med tanke på att Warberg IC kommande helg möter seriens topplag, Pixbo och Kais Mora, sög 3-11-förlusten mot Täby musten ur halländsko­rna.

5-3, 50 sekunder in på tredje perioden bakom Frida Bengtsson blev början på en enda stor kollaps.

– De får in enkla mål i början där och när det rinner iväg blir det jobbigt att försöka jobba ikapp. Vi skapar en del, men gör inte mål på våra lägen, fortsatte Halldén.

Själv hade hon två bra chanser i första perioden, varav en ribbträff.

Jenny Dahl reducerade till 1-2 efter en del fummel av Täby-keepern Matilda Östlund-visén.

Warberg var definitivt med i matchen när Anna Ekdal kvitterade i andra perioden, med ett oväntat skott via målvaktens rygg.

NÄR SEDAN AMANDA Johansson reducerade till 3-4 efter en fränt skott från vänsterkan­ten kändes det som Warberg kunde utmana, men så blev inte fallet.

När Amanda Ahola, med stora tjocka släkten på läktaren, blev utvisad två gånger straffade det sig direkt.

– Vi får rannsaka oss själva och stå upp bättre, men det känns som det är en trend att bottenlag får mycket emot sig när vi möter topplag och bättre spelare. Jag skyller inte på domarna, men det blir ju än tyngre när det redan är tungt.

Wic saknade sitt viktiga vapen Therese Arneson som varit förkyld hela veckan.

– Givetvis är hon viktig för oss, men fasen, vi saknade flera stycken och det blir mest påtagligt med en ganska tunn trupp att hålla upp energin i tre perioder, men vi gör det bästa av det. Man fick ju mycket speltid i alla fall, kraxade Halldén. Är du förkyld?

– Nej, men jag kanske pratade mycket under matchen och det tar mycket på rösten.

RANJA VARLI KLEV av planen med fem gjorda poäng, fyra mål och ett assist. Men hon var ändå inte värst. Radarkompi­sen i Täby, Moa Tschöp noterades för ett mål och sex poäng.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? AJ, AJ, AJ. Warbergs lagkapten Camilla Halldén hade lätt att hålla sig för skratt efter förlusten mot Täby som skrevs till hela 3-11.
Bild: KRISTER ANDERSSON AJ, AJ, AJ. Warbergs lagkapten Camilla Halldén hade lätt att hålla sig för skratt efter förlusten mot Täby som skrevs till hela 3-11.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden