Hallands Nyheter

Elitkval väntar HKV

Det blev som väntat en jämn match i bortamötet mot Torslanda. Varsin poäng blev det efter 33 mål vardera, vilket innebar att Varberg säkrade kvalplatse­n.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

– Det kändes som att det hade kunnat gått hur som helst idag. Det kunde ha blivit noll poäng och det kunde ha blivit två. Det är inte lätt att möta Torslanda borta, så det var en viktig poäng för oss, sa Varbergs tränare Hasse Karlsson efter matchen.

Inlednings­vis följde lagen varandra åt målmässigt innan Torslanda gick upp i en fyramålsle­dning tjugo minuter in i första, då de som mest ledde med 14-9.

– Vi försökte behålla lugnet så gott det gick där. Samtidigt som det kändes som att vi hade lägen att kunna trycka på ännu mera i kontringar­na. Vi släppte in 17 mål i första och det är väl lite i överkant, sa Hasse Karlsson.

MED SJUTTON INSLÄPPTA hade Varberg tre bollar att jobba ikapp efter halvtidsvi­lan, då ställninge­n var 17-14.

– Vi vet ju att vi är starka i andra halvlek, och vi fick lite mer flyt i spelet då tycker jag. Vi fick lite mer rörelse och får några räddningar som gjorde att vi kunde komma ikapp.

Tio minuter in i andra var Varberg ikapp efter att Filip Berentsen hittade nätet och kunde kvittera till siffrorna 22-22.

EFTER UPPHÄMTNIN­GEN SÅG det ut som att Varberg skulle dra längsta strået i matchen. Tobias Bengtsson, som var tillbaka efter förkylning, såg till att Varberg fick sig ett försprång med en tremålsled­ning med dryga tio minuter kvar att spela.

”Hade vi gjort ett till när vi tog ledningen i andra så hade vi nog haft matchen” HASSE KARLSSON, TRÄNARE I VARBERG

MEN DET RÄCKTE inte och Torslanda kunde kvittera med minuten kvar.

– Det är lite synd när vi lyckats kämpa oss ikapp och förbi, sa Filip Berentsen som gjorde elva mål idag.

– Jag tog sista skottet men det gick inte in tyvärr. Men vi säkrade ju kvalspelet i och med den här poängen så det känns gött ändå.

Hasse Karlsson hängde inte heller läpp över att sista skottet inte gick in för Varberg.

– Hade vi gjort ett till när vi tog ledningen i andra så hade vi nog haft matchen. Men en vinst kanske hade gjort oss för nöjda inför nästa vecka mot Ystad.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? I MÅLTAGEN. Det blev elva fullträffa­r för Filip Berentsen när HK Varberg spelade 33-33 borta mot Torslanda.
Bild: MICHAEL ERICHSEN I MÅLTAGEN. Det blev elva fullträffa­r för Filip Berentsen när HK Varberg spelade 33-33 borta mot Torslanda.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden