Hallands Nyheter

Verkade som om spelarna drabbats av värmeslag

-

Det här var matchen som inte gjorde något glad. Varbergs Bois stod inte att känna igen alls. Men det var faktiskt nära att man gick vidare i cupen.

Jag såg inte matchen mot IFK Göteborg men förstod att Varbergs Bois verkligen kunde sätta sin prägel på den matchen. Mot Sirius var Varberg anfallsgla­tt och tekniskt.

Mot Öster var det inte mycket som stämde. Eddietran och Nahom Girmai sprang mest i intet på mittfältet och slog passningar bakåt istället för framåt.

Och framåt var Teddy Bergqvist och Gabriel Altemark-vanneryr inte mycket att hurra för.

PERPARIM BEQAJ VAR bättre. Han får fortsatt förtroende. Och jag gillar hans spel. Han vågar utmana och han vågar ta skott. Och är han inte lite bild-lik Patrik Larsson? Ni vet anfallaren från Falkenberg som spelade fyra säsonger i Bois, 2011-2014. Eller rättare sagt tre. Sista årets ryggproble­m satte också stopp för karriären.

Kan Beqaj bli en ny Larsson? Inte helt omöjligt, men 14 mål i Superettan både 2011 och 2012 kan bli svårt att nå upp till.

Och hur Beqaj blev den förste att bytas ut i Bois förstår jag inte.

Det är annars en dröm att få komma inomhus för att spela fotboll i det här vädret. Tipshallen i Växjö är en institutio­n

Svenska Cupen har varit ett stort steg för Bois helt nybyggda lag.

i svensk fotboll som en av fem inomhushal­lar i Sverige med fullstor plan.

Hallen byggdes 1989 för 55 miljoner kronor och fick nytt konstgräs 2011. Men det gräset känns inte helt fräscht faktiskt idag.

Men spelarna gillar nog att köra i kortbyxor istället för långställ som vi fick se flera Tvååker-spelare ha i matchen mot Helsingbor­g i helgen.

MEN FRÅGAN ÄR om inte Bois-spelarna drabbades av värmeslag. Det var nästan stendött framåt och Östers konstanta press satte Bois backlinje på hårda prov. Och det var inte mycket som skiljde laget från ett ledningsmå­l i första. Det mesta uppkommet efter Öster-press och sedan misstag av Bois-spelarna. En sådan som Hampus Zackrisson gick inte att känna igen. Han var osynkad i positionss­pelet och långsam i vändningar­na. Där blev det farlig flera gånger och Stefan Karlsson kunde så när gett Öster ledningen. Sedan en dålig hemåtnick där David Johannesso­n så när kunde komma emellan.

ZACKRISSON HALTADE INTE bara synligt utan hans spel haltade också. Det har jag inte sett förut. Det blev lite bättre i andra.

Det var faktiskt nära att Göteborgss­pelaren Mix Diskerud satt sashimin i halsen på slutet. Ni vet det där med att han ska bjuda Bois-laget på sushiresta­urang efter vinsten mot Sirius. För efter Blåvitts 2–2 mot Sirius hade både Öster och Varberg chansen i slutminute­rna.

Nu blev det inte så och trots den här matchen har Svenska Cupen varit ett stort steg för Bois helt nybyggda lag och det steget har man klarat galant. Jag är säker på att självförtr­oende pumpats in i laget. Och man har åstadkommi­t mycket på kort tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden