Hallands Nyheter

Warberg IC kan bli sämst serietvåa

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Warberg IC rustar för kval efter att ha avfärdat Åstorp/kvidinge rätt så enkelt. – Nu är vi väl garanterad­e topp två. Det är oerhört bra gjort av det här unga laget, sa tränaren Kent Göransson.

ÅSTORP/KVIDINGE WARBERG

(2-3, 1-1, 1-4)

4 8

Warberg åkte söderut och vann med 8-4 till slut i Åstorps Sporthall.

– Det var en rätt medioker match. Vi försökte kliva och sätta fart på matchen från början, men hade väl inte riktigt hundra procent energi att göra det fullt ut, så som vi kan när vi är riktigt bra, sa Kent Göransson.

HEMMALAGET HÖLL HYGGLIGT jämna steg i början, men tredje perioden vann Warberg med 4-1.

– Vi tog ned försvaret ett par meter och då blev det mycket stabilare. Sen kunde vi kontroller­a händelsern­a in i mål.

Philip Subiabre såg till att Wic kunde rycka till sig 5-3-ledning i början av tredje perioden.

– Jag såg inte ”Subs” mål, men jag tror det tar på en spelare och in i mål, så det var kanske ett turmål.

Samtidigt förtjänar han det enligt Göransson.

– Han är nyttig och det är fantastisk­t vad den killen har växt. Nu var Andreas Johnsson sjuk i veckan och spelade inte, men ”Sub” var given på fyra backar en sån här dag. Han spelade enkelt. Ge honom ett par år så kommer han bli riktigt bra.

FILIP KALENTUN ÖKADE på till 7-4 i powerplay innan Joel Birgersson, via ett två mot en-läge, kunde spika igen kistan till 8-4.

En omgång återstår och Warberg leder serien på 45 poäng när man har Visby kvar att möta hemma. Tvåan Kalmarsund har 43 poäng och möter Skoghall.

Till första av två kval till Elitserien får seriesegra­ren välja motstånd mellan trean och fyran. Lindås, Karlstad och Visby är de lagen som skuggar Kalmarsund.

– Att vinna en serie är alltid en merit, vilket sen gör att vi kan välja. Men det spelar egentligen ingen roll, de lagen som hamnar på platserna tre och fyra kommer vara högst kompetenta, så det blir en gissningsl­ek känns det som.

JOAKIM ANDERSSON (BAKSIDA lår), Andreas Johnsson, Jesper Larsson (båda sjuka) samt Martin Emanuelsso­n (knä) vilade från spel.

– ”Jocke” har skött sin träning och honom ska vi eventuellt testa mot Visby. Det ska nog fungera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden