Hallands Nyheter

”Alla har känt att det varit tufft att möta oss”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

När Mattias Lindström var avstängd fick Andrée Johansson kliva in i rampljuset. – Jag bryr mig inte så mycket. Men det var roligt att leda laget i Svenska cupen, att få den erfarenhet­en. Jag tror inte det är så många 23-åringar i Sverige som har gjort det, sa Andrée Johansson.

HELSINGBOR­GS IF TVÅÅKERS IF

(2-0)

3 0

En spark på en kona mot IFK Norrköping gjorde att tränaren Mattias Lindström fick lämna över ansvaret till kollegan Andrée Johansson i Tvååkers sista gruppmatch borta mot Helsingbor­gs IF.

– Mattias stod på motsatt sida, berättade Andrée efter 0-3-förlusten som sved en aning.

– Vi får lite problem direkt från start och hamnar i knäet på (Joakim) Dahlberg, första halvlek är jobbig. De skapar inte mycket, men får en hörna som enkelt går igenom (Andri Bjarnason) och det känns onödigt, sa Johansson.

– Det hade varit bra om vi kunnat hålla 1-0 till paus, men de gör 2-0 (Bjarnason igen) och det är en tuff smäll för oss.

TVÅÅKER GAV DOCK inte upp utan fortsatte kriga. Lite luft under vingarna fick man när Adam Eriksson blev utvisad efter en smäll i ansiktet på Jakob Adolfsson.

– Det är nog lugnt med Jakob. Han är stenhård.

Hallänning­arna störde HIF och hade en del lägen.

– Jonathan Eriksson har en jättebra chans. Pär Hansson visar att han är en före detta landslagsm­ålvakt och får upp fingertopp­arna. Säg att vi får 1-2 i 85:e, då tror jag de hade blivit skärrade.

Tvååker hade ett ribbskott, men HIF hade samtidigt dubbla stolpträff­ar.

– Dahlberg gör en jättebra match - igen. Bra klass även på Rasmus Andersson även om han inte skapar lika mycket som i tidigare matcher.

ALLA TVÅÅKERS MOTSTÅNDAR­E slutade på fem poäng, men Örebro tog sig vidare till slutspel.

– Det har varit tre stycken lärorika och inspireran­de matcher för oss. Pratar man division 1 och 2 är det här fortfarand­e en mellanmjöl­ksperiod, kanske med krassliga Helsingbor­g-tvååker 3-0 (2-0) Målen: 1–0 Andri Runar Bjarnason (34), 2–0 Andri Runar Bjarnason (44), 3–0 Alexander Timossi Andersson (90).

Utv, Helsingbor­g: Adam Eriksson (60).

Tvååker: Joakim Dahlberg – David Strutski Persson, Viktor Nilsson, Anton Nilsson, Eric Nilsson – Rasmus Andersson, Johan Persson, Albin Winbo, Alexander Johansson – Oliver Nedanovski, Jakob Adolfsson.

Avb : Johan Ekelundh (MV), Fredrik Haag, Jonatan Eriksson, Albin Winbo, Sebastian Ekvall, Johan Tuvendal, Adam Lindgren, Christoffe­r Arvidsson.

spelare och allt är inte på plats. Men att få så här viktiga matcher har gjort att vi satte ihop en trupp snabbt och fick ihop laget och delarna. Framför allt det defensiva. Jag tror alla lag vi mött, Örebro, Norrköping och Helsingbor­g, har känt att det varit tufft att möta oss. Och när spelarna ser att det funkar mot allsvenska och superettan-lag, då får man en liten sporre att göra det lika bra mot division 1-motstånd - och få resultaten med oss.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC ?? FLYGTUR I SKÅNE. Jakob Adolfsson flyger i en duell med Carl Johansson. Adolfsson fick även en armbåge i ansiktet av Adam Eriksson.
Bild: AVDO BILKANOVIC FLYGTUR I SKÅNE. Jakob Adolfsson flyger i en duell med Carl Johansson. Adolfsson fick även en armbåge i ansiktet av Adam Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden