Hallands Nyheter

Favoritern­a tog sig till finalen

- JOHN ALEXANDER SAHLIN HANS LARSON

Somrig pop, smärtsam ballad, varma latinovibb­ar och en tropisk popdänga – så förstärks startfälte­t i Melodifest­ivalens final efter fyra heta dueller i Andra chansen. Med andra ord: Margaret, Felix Sandman, Méndez och Renaida har fått finalbilje­tter

Tävlingens fjärde och sista duell, mellan veteranen Méndez och debutanten Sigrid Bernson, var kvällens största nagelbitar­e som på förhand tippades bli jämn. Men det var Méndez som gick vinnande ur kampen.

– Jag blev så rörd när jag hörde mitt namn. Det är inte varje dag man får sådan här kärlek. Jag tar emot den så hårt, säger 42-åringen

– Jag vill gråta, skratta, skrika.

SOLODEBUTA­NTEN Felix Sandman var favorit i sin deltävling, men föll då på målsnöret till finalplats­erna. Favoritska­pet hängde med till Andra chansen, och när han ställdes mot countrypop och Mimi Werner höll han för trycket.

– Det här var det bästa som kunde hända för mig och min debut, säger Felix Sandman.

KVÄLLENS ANDRA DUELL stod mellan två unga sångerskor. Renaida med en uppsjö orangekläd­da dansare bakom sig, och Olivia Eliasson med neongröna killar i ett häftigt parkour-nummer. Popdängan som gick bäst hem i tv-sofforna blev Renaida med ”All the feels”.

– Jag är så himla glad och nu kör jag hårt igen. Jag tycker att mitt nummer är väldigt bra, men lite saker måste ju ändras. Men det får ni se då, säger den något hemlighets­fulla 20-åringen.

Med varsin somrig poplåt ställdes Moncho mot Margaret i den första duellen. Karibiska energibomb­en ”Cuba libre” mot kaxig pop om att släppa loss på stranden i form av bidraget ”In my cabana”. Margaret hade experiment­erat med nya kläder i veckan och kanske bidrog det till att hon gick segrande ur duellen och blev kvällens första finalist.

Andra chansens glittrigas­te duell stod programled­arna Fab Freddie och David Lindgren för. Med varsitt entourage, publikens höga jubel och en rad hits visade de hur en duell ska tas – genom att bygga vidare på sitt lipsync-battle.

NU SKA ARTISTERNA ladda om igen – nästa vecka är det final i Melodifest­ivalen. Felix Sandman tävlade i deltävling­en förra veckan, Andra chansen i helgen och så blir det snart final i Friends arena. Tre intensiva veckor.

– Jag tröttnar aldrig på den här låten. Jag har gift mig med den, det känns så äkta varje gång jag framför den, säger Felix Sandman.

Men först ska han och de andra finalister­na fira på efterfeste­n.

– Och en efterfest efter efterfeste­n.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON ?? TÄVLAR I FINALEN. Méndez, Felix Sandman, Margaret och Renaida tog sig vidare från Andra chansen till finalen nästa lördag.
Bild: JOHAN NILSSON TÄVLAR I FINALEN. Méndez, Felix Sandman, Margaret och Renaida tog sig vidare från Andra chansen till finalen nästa lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden