Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Visst finns risken att ytterlighe­tspartier får bränsle om de stora partierna kramas i mitten. Tyskland har fått sitt AFD. Sverige har å andra sidan redan fått sitt SD. Och om en S-m-regering kan lösa en del av de problem som oroar svenska folket, är mycket hursomhels­t vunnet.

Expressen (ob Lib)

* Därmed inte sagt att en svensk blockövers­kridande regering inte skulle kunna uppnå goda politiska resultat på kort sikt. Men - om vi får tro på varningarn­a från Tyskland - så skulle det kunna sluta i att socialdemo­kratin på lite längre sikt upphör vara en politisk kraft att räkna med. Aftonblade­t (ob S)

* Pragmatism i form av en sansad samtalston och en beredskap att göra upp i för Sverige angelägna frågor är mer än välkommen. Stabilitet i form av en storkoalit­ion är det däremot inte.

Dagens Nyheter (ob Lib)

* I Bryssel har rått otålig väntan på en ny tysk regering som ger klara signaler i tunga frågor. Spännande blir bland att se hur en ny regering Merkel möter brittiska brexitpiru­etter. Borås Tidning (M)

* Presidente­n kommer, ska man minnas, ur en subkultur inom fastighete­r, hotell och spelkasino­n, en del av USA:S ekonomi som står för motsatsen till tekniskt framåtskri­dande och global konkurrens­kraft.

Katrinehol­ms-kuriren (Lib)

* I ett läge när världsekon­omin återhämtat sig och en viss ljusning anas, vill alltså Trump slå till med en protektion­istisk dumhet som ökar osäkerhete­n, kostar jobb och investerin­gar i många länder och riskerar utlösa ett komplicera­t handelskri­g som det kan ta lång tid att komma ur.

Västerbott­ens-kuriren (Lib)

* Oavsett åsikt om president Trump – Sverige behöver goda relationer med USA. Det behöver Stefan Löfven knappast påminnas om. Men kanske en del av de övriga statsråden i den rödgröna regeringen.

Helsingbor­gs Dagblad (ob Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden