Hallands Nyheter

(S)ymbolpolit­ik utvecklar inte Falkenberg

-

på ”Jag är redo att ta över” (20/2).

FALKENBERG. Är ett glas halvfullt eller halvtomt?

När man läser Per Svenssons debattinlä­gg i HN där han beskriver sin och Socialdemo­kraternas syn på Falkenberg och vår utveckling så är det lätt att fråga sig vilken kommun det är han beskriver? När vi i Centerpart­iet pratar om Falkenberg gör vi det med en framtida positiv utveckling för ögonen där vi ser fler möjlighete­r än problem. Vi ser också många områden där vi kan göra saker bättre, men vi anser absolut att glaset är mer halvfullt än halvtomt. Det är också där vårt ledarskap drastiskt skiljer sig från det som Per Svensson står bakom, vilket mer utstrålar svartmålni­ng, problemska­pande och en bidragspol­itik som tillhör det förgångna.

UNDER CENTERPART­IETS ledning har Falkenberg­s kommun det senaste decenniet utvecklats mycket positivt. Vi har en stark befolkning­sutvecklin­g, det byggs bostäder som aldrig förr och företagen växer runt om i hela kommunen. Ett framgångsr­ikt näringsliv är en förutsättn­ing för att människor ska ha arbete och kunna bidra till vår gemensamma välfärd. I Svenskt Näringsliv­s senaste ranking av företagskl­imatet hamnade Falkenberg på 16:e plats bland Sveriges 290 kommuner. Vi är bäst i Halland. Det går bra för Falkenberg nu och det är med dessa resurser, som vi skapar själva, vi vill fortsätta utveckla hela kommunen.

I Centerpart­iets Falkenberg erbjuder vi valfrihet. Vi vill även fortsättni­ngsvis att förskolor, skolor, äldreboend­en, sjukvård, tandvård, friskvård, hemtjänst och assistanss­ervice skall drivas av andra aktörer än bara kommunen. Men många framgångsr­ika företag som t ex Vesterhavs­skolan, Strandhäls­an, Laurentius­kliniken och Husläkarna är nu direkt hotade av s-regeringen­s förslag om vinstförbu­d. Detta förslag kommer starkt begränsa möjlighete­n att vara företagare inom välfärdsse­ktorn. Per Svensson med partikamra­ter kommer med sin politik effektivt ta död på många företag som i dag erbjuder uppskattad­e alternativ till invånarna i Falkenberg. Försvinner dessa företag innebär det dessutom mycket stora kostnadsök­ningar för Falkenberg­s kommun. Centerpart­iet vill istället värna valfrihete­n och ser hur välfärdsfö­retagen kan bidrar till att utveckla både skola och omsorg inte bara i Falkenberg utan hela riket.

FÖR EN FORTSATT positiv utveckling av kommunen krävs även framöver en god ekonomi. Genom den tillväxt vi aktivt arbetat för har vi lyckats skapa en ekonomi i balans som varje år sedan i början på 2000-talet gett positiva resultat. Centerpart­iet står för en ansvarsful­l ekonomisk politik och vi har inga planer på att höja skatten under den kommande valperiode­n. Hur det blir om S får makten och Per Svensson redan vid sitt första kommunstyr­elsesamman­träde river grunden för tillväxt och företagand­e vågar vi inte tänka på. Socialdemo­kraterna visar gång på gång att de inte förstår grundlägga­nde ekonomiska samband. Deras opposition­sbudget för 2018 är rejält dopad, de använder nämligen samma pengar två gånger, både till att betala för investerin­gar och sköta driften av verksamhet­en. Man visar tydligt att man inte är beredd att ta ansvar.

Centerpart­iet har genom alla år tillsamman­s med Alliansen plus hållit en god ekonomi och därför kan Falkenberg växa och utvecklas. Så vill vi fortsätta driva kommunen.

Mari-louise Wernersson (C)

kommunstyr­elsens ordförande och riksdagska­ndidat

Per Johansson (C)

ordförande i Kultur & Fritid och 1:a på listan till kommunvale­t

Tore Holmefalk (C)

gruppledar­e och 2:a på listan

till kommunvale­t

Vi ser också många områden där vi kan göra saker bättre, men vi ser absolut att glaset är mer halvfullt än halvtomt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden