Hallands Nyheter

16-åring åtalas efter biljakt i Varberg

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

En 16-årig pojke och hans fyra år äldre medpassage­rare åtalas nu för händelser vid en dramatisk biljakt i centrala Varberg i slutet av förra året.

Under natten till den 2 december försökte tre polispatru­ller stoppa en personbil på Västkustvä­gen efter en jakt som gått genom centrala Varberg.

Men föraren av bilen, den nu åtalade 16-åringen, ska då i stället ha backat rakt in i en av polisbilar­na och två polismän fick kasta sig undan.

Polisen fick trots detta stopp på ekipaget (som inte färdades i särskilt hög hastighet) och 16-åringen samt hans medpassage­rare kunde gripas.

BÅDE 16-ÅRINGEN OCH den 20-åriga medpassage­raren åtalas nu vid Varbergs tingsrätt.

16-åringen är misstänkt för vårdslöshe­t i trafik, försök till grov misshandel (eftersom han bedöms ha försökt köra på polismänne­n), grovt rattfyller­i och olovlig körning.

MEDPASSAGE­RAREN åtalas för tillåtande av olovlig körning och medhjälp till grovt rattfyller­i, eftersom hon anses ha främjat gärningen genom att låna ut bilen och följa med på den aktuella färden.

16-åringen erkänner olovlig körning och grovt rattfyller­i, men nekar till att ha försökt köra på de båda polismänne­n. Han anser sig heller inte skyldig till vårdslöshe­t i trafik, och påpekar bland annat att bilen var i så dåligt skick att den inte gick att få upp i högre hastighet än femtio kilometer i timmen.

Den 20-åriga medpassage­raren erkänner tillåtande av olovlig körning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden